I Vektra Boka ide u stečaj

CKB-u ostao dužan oko četiri miliona eura, a banka stečaj tražila krajem 2011.
185 pregleda 2 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva “Vijesti”
Dragan Brković, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 13.06.2015. 10:13h

Hotelska kompanija Vektra Boka, vlasništvo biznismena Dragana Brkovića, još jedno je njegovo preduzeće koje ide u stečaj. Rješenje o pokretanju stečajnog postupka donio je predsjednik Privrednog suda i stečajni sudija Blažo Jovanić.

On je usvojio zahtjev CKB-a, a ta banka je krajem 2011. tražila stečaj zbog nevraćenog kredita, za koji tvrde da sada iznosi oko četiri miliona eura.

Za stečajnog upravnika imenovan je Sreten Mrvaljević.

Od sedam Brkovićevih kompanija, u Vektri Investments je prekinut stečaj, a u glavnoom preduzeću - Vektra Montenegro i u pljevaljskom Vektra Jakić na snazi je postupak reorganizacije - programirani stečaj. Posljednje četiri godine otišle su u stečaj i preostale Brkovićeve firme Vektra Aviation, Horizont Logistik i Vektra Voda, koja je u međuvremenu likvidirana jer nije imala imovine.

CKB je odbila ponudu ovlašćenih predstavnika “Boke” da joj se ustupe kolaterali (nekretnine) i na taj način da izmire dug. Kredit je vrijedan oko tri miliona, a dugovanje sa kamatama iznosi oko četiri miliona. Iz uprave Vektra Boke do skoro su tvrdili da će uspjeti da se dogovore sa bankom o izmirenju obaveza. Isticali su da bi otvaranjem stečaja 120 ljudi ostalo bez posla.

Po automatizmu se otkazuju svi ugovori o radu. Ukoliko u naredna tri mjeseca predlože plan reorganizacije, dio radnika bi mogao biti angažovan. Brković je OTP-u i CKB-u ostao dužan preko 100 miliona.

Bonus video: