Nikčević: Kod ministarke Kovačević tražiti uzroke haosa u Savezu sindikata

„Kovačević se brani jedino od onoga za šta je niko nije ni napadao, a to je da joj nije premijer Milo Đukanović naredio da prizna i upiše novog generalnog sekretara“, saopštio je Nikčević
5 komentar(a)
Marko Nikčević, Foto: Vesko Belojević
Marko Nikčević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.06.2015. 12:14h

Ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević, je adresa na kojoj treba tražiti uzroke haosa koji je nastao u Savezu sindikata (SSCG) nakon njene ishitrene odluke, saopštio je generalni sekretar te asocijacije, Marko Nikčević.

„Do sada smo se nadali da je Kovačević zloupotrijebljena i dovedena u zabludu, ali sada nam je jasno da iza svega stoji ipak samo ona, što je i sama potvrdila više puta u emisiji U Centar na Televiziji Crne Gore“, naveo je Nikčević.

On je reagovao na izjavu Kovačević da se Ministarstvo rada i socijalnog staranja ne može kriviti za situaciju u SSCG. Ona je poručila i da je Duško Zarubica za generalnog sekretara SSCG upisan na osnovu dostavljene dokumentacije i bez pritiska i da su netačni navodi da je premijer Milo Đukanović, zvao i naredio joj da upiše Zarubicu za generalnog sekretara.

Nikčević je rekao da je Kovačević konačno iznijela svoj stav povodom dešavanja u SSCG.

„Taj stav bi bio razumljiviji da je izrečen od nekoga ko zastupa interese Duška Zarubice, prije nego od osobe koja mora da zadrži neutralnost. Ako je ono što je izrečeno način rasuđivanja i dolaska do informacija koji praktikuje Kovačević, onda nije čudo što se sve ovo dešava“, rekao je Nikčević.

Prema njegovim riječima, otvoreno je dat puni legitimitet i podrška falsifikatima i prevari učinjenoj prema Ministarstvu od grupe okupljene oko Zarubice.

„Kovačević prema tome osjeća puno uvažavanje. Brani se jedino od onoga za šta je niko nije ni napadao, a to je da joj nije premijer Milo Đukanović naredio da prizna i upiše novog generalnog sekretara“, saopštio je Nikčević.

On je rekao da se u SSCG nikada nijesu bavili Đukanovićem, niti su ga spominjali.

„Očigledno da poljuljani autoritet i kredibilitet odluka koje Kovačević donosi zahtijeva da se aktivira i ta posljednja linija odbrane, što postaje i uobičajeno u Crnoj Gori“, zaključio je Nikčević.

Bonus video: