Kirović: Uradili ste sve osim moje fizičke likvidacije

“Ratko Vujačiću, da Vas podsjetim, u proteklom periodu ste sve uradili preko svojih suizvršilaca i pomagača, sem moje fizičke likvidacije, jer “velike pare hoće veliku tišinu”, zar ne?
688 pregleda 8 komentar(a)
Vera Kirović, Foto: Privatna arhiva
Vera Kirović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.06.2015. 19:18h

Povodom izjave barskog biznismena Ratka Vujačića u tekstu “Vujačić: Preko nekih u katastru ona nezakonito prevodi stanove”, i izjave bivšeg direktora Uprave za nekretnine Mića Orlandića u tekstu “Katastar ovjerio utaju poreza”, reagovala je Vera Kirović.

“Ratko Vujačiću, da Vas podsjetim, u proteklom periodu ste sve uradili preko svojih suizvršilaca i pomagača, sem moje fizičke likvidacije, jer “velike pare hoće veliku tišinu”, zar ne?

Nijesu mene preporučili neki ljudi, nego Vas i Vi ste se koristeći ime moje firme 'Svetionik' od novembra 2003. godine uključili u poslove nekretnina i investicija. Uvijek se predstavljam svojim imenom i prezimenom, i nikada ne ističem školsku spremu i ko mi je kum iz političkog miljea Crne Gore, kao što to Vi radite.

Zemljište na kojem se gradio objekat kupila sam ja od SO Bar i platila svojim novcem sa svog računa, što ste Vi i Lebedev verifikovali svojim potpisima u statutu Cirus investa.

Vaš i Lebedeov osnivački kapital u Cirus invest su uplatile of šor kompanije Kanwin Holdings LTD Hongkong i Victory weaithy LTD Hongkong. Pretpostavljam da ste banci u Crnoj Gori dostavili ugovor koji je potvrdio da ste Vi pošiljalac tih uplata i da imate potvrde da iz Ruske Federacije možete iznositi više od 5.000 dolara i uplaćivati u poslove po Crnoj Gori.

Vjerovatno imate dokaz da je objekat upisan u Centralnom registru Privrednog suda kao vlasništvo Cirus investa.

Protivzakonito ste 2005. uzeli pečat preduzeća i dokumentaciju Cirus investa, pa bez primopredaje dokumentacije ste podnijeli tri krivične prijave. Epilog tih prijava su pokrenuti krivični postupci meni, a onima koji su Vas “pomagali”, “savjetovali” i odlučivali o pokretanju postupka poslovni prostori u zgradama koje je gradilo Vaše preduzeće Longrun invest, lako provjerljivo u LN 3210 i 3245 KO Novi Bar. Navodno, ne znate ishod Vaših krivičnih prijava, sve tri su odbijene kao neosnovane pravosnažnim presudama, pa Vas u prijavi teretim i za lažno prijavljivanje i svjedočenje.

Svoje tvrdnje zasnivam na dokazima koje sam dostavila tužilaštvu: Da ste preko protivzakonito sačinjenih predugovora unosili novac u Crnu Goru. Da ste sačinili ugovore po cijeni od 720 eura po m2 da biste smanjili osnovicu za obračun PDV-a na štetu budžeta Crne Gore mimo odluke i saglasnosti suvlasnika na objektu. Da ste na pisarnici Osnovnog suda u Baru u 2006. ovjerili 63 ništava kupoprodajna ugovora, bez prisustva kupaca i zakonski ovjerenog punomoćja. Da ste 2008. “obezbijedili” procjenu objekta od 720 eura po m2, u vrijeme investicionog buma mimo odluke suvlasnika na objektu, kad se m2 starogradnje u Baru prodavao preko 2.000 eura i da to Osnovno državno tužilaštvo u Baru prihvati kao realnu cijenu.

Da ste “obezbijedili” da se od kraja 2008. u Upravi za nekretnine PJ Bar isti spisi tumače mimo zakona i presuda Upravnog suda, i da Ministarstvo finansija ta rješenja poništava kao nezakonita od kad je iz odlučivanja izuzet Radulović iz predmeta. Da ste u centru Bara, mimo građevinske dozvole i DUP Topolica III, ušli u prekoračenje BGP objekta od cca 9.000 m2 i da Vam je to “prekoračenje”u kat.operatu upisalo lice koje je prijavljeno. I na kraju da ste državu Crnu Goru u zoni morskog dobra u površini od 37.696 m2, izbrisali kao vlasnika, a upisali partnera strano fizičko lice. Donosioci i tog rješenja u PJ Bar su lica koja su prijavljena.

Vujačiću, kako Vi tvrdite da ste u proteklom periodu sve uradili 'časno i pošteno', dokažite da su moje krivične prijave neosnovane, samo što ćemo ovaj put istinu dokazivati u institucijama sistema, a ne po barskim opštinskim kabinetima i kafanama u Zeti i Petrovcu. I za promjenu dokazivanje ćemo zasnivati na zakonima i dokazima, a ne poklonima u vidu stanova i poslovnih prostora.

Gospodine Orlandiću, jesam li ja pod nekim Vašim mjerama tajnog nadzora, jer gdje god pokušam da se zaštitim od protivzakonitog rada Uprave za nekretnine ili se pozivaju na Vaše ime ili na sastancima bude prisutan neko Vaš, zato ako su Vam potrebni bilo kakvi dokazi za protivzakoniti rad organa na čijem ste čelu svojevremeno bili, tražite ih od onih koje ste zaposlili u istom i koji se pozivaju na Vas, Vašu zaštitu i naloge, a ne od mene.

Bonus video: