Žugić: Važno prisustvo američkih investitora

Žugić i Uehara su se osvrnuli i na pitanja povraćaja imovine američkih građana nastanjenih u Crnoj Gori, kroz proces restitucije i dogovorili nastavak angažovanja u toj oblasti svih zainteresovanih strana
0 komentar(a)
Radoje Žugić, Margaret Uehara, Foto: Vlada Crne Gore
Radoje Žugić, Margaret Uehara, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 04.06.2015. 13:41h

Prisustvo i djelovanje američkih investitora u Crnoj Gori od velikog je značaja sa stanovišta naplate javnih prihoda i društveno odgovornog poslovanja, ocijenio je ministar finansija Radoje Žugić.

On je na sastanku sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Margaret Ueharom, rekao da Vlada kontinuirano radi na unaprijeđenju biznis ambijenta sa ciljem stvaranja još podsticajnijeg investicionog okruženja.

Iz Ministarstva je saopšteno da su se Žugić i Uehara sastali kako bi razgovarali o tekućim aktivnostima i napravili prostor za nove vidove saradnje sa respektabilnim američkim kompanijama.

“Uehara je prenijela zainteresovanost američkih kompanija za širenje poslovanja u Crnoj Gori i istakla ličnu posvećenost privlačenju američkih investitora”, dodaje se u saopštenju.

Žugić i Uehara su se osvrnuli i na pitanja povraćaja imovine američkih građana nastanjenih u Crnoj Gori, kroz proces restitucije i dogovorili nastavak angažovanja u toj oblasti svih zainteresovanih strana.

Bonus video: