Kirović: Kovačeviću, imam 750 pisanih dokaza protiv vas

Kad je Kirović pitala da li bi bila izložena "protivuzakonitom radu... da je predala 90.000 eura koje je od nje, preko advokata, tražio Kovačević, on je odgovorio: „Koliko se advokat ugradio u taj iznos“, i nije, kaže Kirović, negirao da je preko advokata tražio novac od nje
241 pregleda 5 komentar(a)
Vera Kirović, Foto: Privatna arhiva
Vera Kirović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.05.2015. 19:08h

Baranka Vera Kirović, koja je u ponedjeljak tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu zbog “traženja mita” protiv direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića i još dva službenika Ministarstva finansija, odgovorila je na navode Kovačevića da to nije istina i da će je tužiti.

“Podržavam Vas u namjeri da u narednom periodu podnesete tužbu i krivičnu prijavu protiv mene zbog navodnog lažnog prijavljivanja, jer sam ja protiv Vas i drugih prijavljenih specijalnom tužiocu za suzbijanje organizovanog kriminala uz prijavu dostavila i 750 pisanih dokaza, pa ćemo istinu dokazivati u skladu sa zakonom u institucijama sistema, a ne u restoranima Zlatibor u Zeti i Izvor u Petrovcu, kako je to Vaša dugogodišnja praksa”, saopštila je Kirovićeva.

Ona je objasnila da nije bila na ručku u društvu advokata Mirovića kada je Kovačević, kako ga sumnjiči, tražio mito za sebe i dva činovnika Ministarstva finansija od po 30 hiljada eura.

“Prema Vašoj izjavi to Vam nije zasmetalo da pred nepoznatom plavušom u kafani diskutujete o upravnim postupcima građana i radu organa na čijem ste čelu. Možda ste nepoznatu plavušu htjeli da fascinirate svojim položajem i autoritetom koji je trebalo da gradite na ovlašćenjima koje Vam je ova država dala ili je Uprava za nekretnine u restoranu Zlatibor otvorila još jednu područnu jedinicu”, dodala je Kirovićeva.

Ona se izvinila za neznanje, jer je kako napominje mislila da bivši načelnik područne jedinice katastra u Baru, a danas direktor Uprave za nekretnine ”dobijena ovlašćenja treba da koristi u organu kojim rukovodi, a ne po kafanama”.

”Takođe, da Vas podsjetim (da me ponovo ne biste zamijenili sa nekom nepoznatom plavušom) da sam dana 29. 05. 2014. u Vašoj kancelariji nakon saslušanog telefonskog razgovora koji ste vodili sa Predragom Spasićem i iziritirana svim tim Vam postavila pitanje: Da li bih bila izložena ovom protivuzakonitom radu Vaših pulena, da sam predala 90.000 eura koji ste od mene tražili preko advokata Mirovića. Vaš odgovor je bio: „Koliko se advokat ugradio u taj iznos“, i nijeste negirali da ste preko advokata tražili novac od mene. Takođe ste obećali da ćete doći do Bara da sa advokatom Mirovićem u mom prisustvu raspravite moje postavljeno pitanje”, saopštila je Kirovićeva.

Bonus video: