Kavarić na investicionom forumu u Italiji

Investicioni forum će, kako su ocijenili iz Ministarstva, biti prilika za promociju Crne Gore kao investicione destinacije sa posebnim naglaskom na obojene metale - aluminijum, drvoprerađivačku industriju i druge privredne grane od obostranog interesa
56 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Kavarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vladimir Kavarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.05.2015. 11:51h

Ministar ekonomije, Vladimir Kavarić, učestovaće na investicionom forumu Crna Gora – kapija ulaska na tržište istočne Evrope, koji sjutra počinje u Italiji.

Iz Ministarstva ekonomije su kazali da će se forum održati sjutra i u utorak, u Breši i Milanu.

"Kavarić će prvog dana foruma, u sjedištu Asocijacije industrijalaca provincije Breša, privrednicima članovima jedne od najuticajnijih predstavnika sistema italijanske Konfindustrije, predstaviti investicioni ambijent u Crnoj Gori, kao i mogućnosti ulaganja i saradnje sa crnogorskim privrednicima", navodi se u saopštenju.

Rad foruma će otvoriti predsjednik Asocijacije industrijalaca provincije Breša, Marco Bonometti.

Iz Ministartsva su kazali da će u Milanu, drugog dana foruma, glavna tema biti promocija Crne Gore kao jedne od najkonkurentnijih investicionih destinacija.

"U sjedištu Asocijacije UCIME - sistemi za proizvodnju, koja predstavlja udruženje najvećih proizvođača opreme u Italiji, Kavarić će predstaviti potencijale Crne Gore za ulaganja", dodaje se u saopštenju.

Forum u Milanu će otvoriti generalni direktor Asocijacije UCIME, Alfredo Mariotti, koji je ujedno i član Upravnog odbora Konfindustrije.

Investicioni forum će, kako su ocijenili iz Ministarstva, biti prilika za promociju Crne Gore kao investicione destinacije sa posebnim naglaskom na obojene metale - aluminijum, drvoprerađivačku industriju i druge privredne grane od obostranog interesa.

"Vlada Crne Gore je nedavno usvojila Uredbu o podsticanju direktnih investicija i time značajno unaprijedila poslovni ambijent za potencijalne investitore iz različitih grana industrije. Jedni od najuticajnijih predstavnika sistema italijanske Konfindustrije, Asocijacija industrijalaca provincije Breša i Asocijacija UCIME su ovaj potez prepoznali kao izrazito veliku šansu za privrednike koji su njihovi članovi", kazali su iz Ministarstva.

S obzirom na potencijale provincija Milana i Breše koje predstavljaju najznačajnije industrijske zone Italije, gdje su pozicionirani giganti iz oblasti industrije aluminijuma, automobilske i drvoprerađivačke industrije, sastanci i prezentacije će, kako očekuju u Ministarstvu, predstavljati višestruku šansu za uspostavljanje saradnje i eventualno pozicioniranje italijanskih investitora na teritoriju Crne Gore.

Bonus video: