PUPI: Penzioneri ne smiju da trpe

"Nije prvi put da režimski poslanici u parlamantu odbiju da u dnevni red plenarne sjednice uvrste pitanje usklađivanja penzija za procenat koji je trebalo da se usklade u prošloj i 2013. godini. Za te dvije godine penzioneri su zakinuti cirka jednu penziju i još 5,1 odsto za naredni period, uz obećanje Vlade da se penzije neće umanjivati u ovoj godini"
0 komentar(a)
penzioneri, stari, Foto: Shutterstock
penzioneri, stari, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.05.2015. 12:22h

Penzioneri u Crnoj Gori ne smiju više ćutati i trpjeti, jer ih ima više nego dovoljno da se odupru postojećoj vlasti, koja ih ostavlja da prisilno umiru, saopštio je predsjednik Partije udruženih penzionera i invalida (PUPI), Vojo Vuletić.

"Nije prvi put da režimski poslanici u parlamantu odbiju da u dnevni red plenarne sjednice uvrste pitanje usklađivanja penzija za procenat koji je trebalo da se usklade u prošloj i 2013. godini. Za te dvije godine penzioneri su zakinuti cirka jednu penziju i još 5,1 odsto za naredni period, uz obećanje Vlade da se penzije neće umanjivati u ovoj godini", kazao je Vuletić.

On tvrdi da se penzije svaki mjesec umanjuju, dok se iznos minimalne potrošačke korpe stalno uvećava. Kupovna moć penzionera se, kako je dodao, stalno umanjuje.

"Očigledno, s obzirom na to da se izbori primiču, premijer Milo Đukanović preko glasačke mašine u Skupštini i dalje osiromašuje i tako osiromašene penzionere, kako bi i dalje mogao, za još manje novca, kupovati njihove glasove", rekao je Vuletić.

On smatra da je davno bilo vrijeme kada su penzioneri morali podići glas na mnogo organizovaniji način i upozoriti na svoj bijedan i neizdrživ životni položaj.

"Za veliki broj penzionera to više nije život, posebno za njih preko 32 hiljade koji su u stanju gladi ili bolje reći u stanju nešto sporijeg umiranja", rekao je Vuletić.

On je kazao da se zna da članovi Vlade i njima bliski ljudi žive u izobilju, da su stekli veliko bogatstvo i ušteđevine, dok u njihovim ministarstvima nema štednje.

"Tu ima nekontrolisanih troškova po raznim osnovama. Na njihove zarade se kaleme dodatna primanja, ali za penzionere nema, jer od njihovih gladnih usta treba pokrivati mnoge rupe u budžetu", saopštio je Vuletić.

On je naveo da takav odnos Vlade i ministara ne čudi, jer oni su „poletjeli“ i ne vide ni kolone autobusa koji odvoze građane sjevera u tuđe zemlje.

"To su za premijera i njegovu svitu nebitne stvari, pa se s tom sirotinjom izrugavaju i nude im sezomnske poslove u Plantažama", kazao je Vuletić.

Oni su, prema njegovim riječima, okrenuti „tamo gdje miriše na dobru korupciju“, prema Kraljičinoj plaži, Buljarici i zaleđu Ulcinja.

"Trebalo bi da čudi ponašanje takozvanih narodnih poslanika, koji takođe ne smiju da vide probleme naroda, vać se zavlače pod skute svoga gospodara, pa i kad su u pitanju vapaji gladnih penzionera i građana", naveo je Vuletić.

Bonus video: