Radulović: Bolje bi bilo da IRF radi svoj posao

"Gospoda se sjekiraju što sam ja kao otac završavao papire, jer moj sin, zahvaljujući gospodi iz IRF-a, koji mu ne daju kredit za izgradnju jedne štale, nema ni malo slobodnog vremena, jer su mu krave smještene u tri štale. Veliki dio dana potreban mu je da stoku opskrbi potrepštinama, i isporuči mlijeko kooperantu
7 komentar(a)
Branislav Radulović, Foto: Luka Zeković
Branislav Radulović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.05.2015. 18:32h

Danilovgrađanin Branislav Radulović reagovao je na izjavu Investiciono-razvojnog fonda (IRF), iz čije su službe javno saopštili da je njegova porodica značajno kreditno zadužena kod komercijalnih banaka.

On je pitao stručnu službu IRF-a da li su podatke o kreditnoj zaduženosti objavili u skladu sa Zakonom. Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti.

“Njihovo obrazloženje da se moje imanje nalazi u ruralnom području i da nije urbanizovano, ne slaže se sa njihovim radnjama. Oni su mi tražili da izvadim građevinsku dozvolu i time me izložili još većim troškovima. Nakon svega, kada su znali da nisam u urbanizovanom području, zašto su mi dali imena pet procjenitelja koji mogu procjenjivati imanje, i čiji izlazak na teren sam morao dodatno da platim. Sa druge strane, nije mi jasno zašto njih interesuje što smo ja i drugi sin kreditno zaduženi, kada Dragan (koji je tražio kredit), prima 1.000 eura mjesečno od fabrike za proizvodnju sira. Ne znam zašto ih interesuje, kada nije njihov resor, prelazak mog sina iz jedne mljekare u drugu, ali ću biti kulturan i odgovoriti im. Trebalo je da pitaju direktora prve mljekare da li je ikada imao, a nije, problema sa isporukom mlijeka od strane mog sina. Jedini razlog prelaska mog sina je razlika u cijeni za isporuku po litru mlijeka, koja iznosi osam centi više od prethodne mljekare, pa neka izračunaju na 1.300 litara svakih 15 dana, koliko je veći iznos novca koji dobija. Činjenica je da sam tri puta dolazio do sekretarice i da se gospodin Zoran Vukčević nijednom nije udostojio da me primi na razgovor.

Dalje, gospoda se sjekiraju što sam ja kao otac završavao papire, jer moj sin, zahvaljujući gospodi iz IRF-a, koji mu ne daju kredit za izgradnju jedne štale, nema ni malo slobodnog vremena, jer su mu krave smještene u tri štale. Veliki dio dana potreban mu je da stoku opskrbi potrepštinama, i isporuči mlijeko kooperantu. Na kraju, u današnjem vremenu, kada veći dio naroda živi od kreditnog zaduženja, mi, kao uzorna i vrijedna porodica, nijednog trenutka nismo htjeli da pitamo naš komšiluk da nam žiriraju, jer bi ih 'zarobili' da ne mogu tražiti kredite za svoje potrebe. Zbog toga smo sami završavali ono što nam je IRF tražio, a to je davanje svojih sredstava pod hipoteku. Pošto gospoda iz Fonda ne rade svoj posao, nego zalaze u resore van njihove ingerencije, a to su raspitivanja o odnosima sa našim komšilukom, o mojim kao oca, o kreditnim zaduženjima, u suštini rekla-kazala, želim da im se zahvalim na stručnom obavljanju njihovog posla i uputim im poziv da posjete stanovnike Novog Sela - naše komšije, kako bi saznali njihovo mišljenje o našoj porodici”, kazao je Radulović.

Dragan je tražio kredit od 22.500 eura.

Bonus video: