SNP: Odložiti primjenu Zakona o strancima do kraja oktobra 2015.

NP ce tražiti da ovaj zakon bude uvršten u dnevni red po skraćenoj proceduri
4 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.05.2015. 11:21h

Poslanici Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić i Snežana Jonica podnijeće sjutra u skupštinsku proceduru Predlog izmjena Zakona o strancima.

"Ovim predlogom će se na efikasniji način, privremeno i za potrebe ove turističke sezone, prevazići problemi s kojima se suočila turistička privreda zbog primjene novog Zakona o strancima. Predlog SNP-a podrazumjeva odlaganja do kraja oktobra 2015. godine primjene sporne norme kojom je propisano dobijanje prethodne potvde Zavoda za zapošljavanje", kazala je Jonica.

Ona je dodala i da se ovim predlogom takođe obezbjeđuje da prevazilaženje problema za ovu turističku sezonu.

"Po završetku sezone bi se napravila ozbiljna javna rasprava i razmjena mišljenja izmedju predstavnika turističke privrede, Ministarstva održivog razvoja i turizma i MUP-a kako bi se pravovremeno došlo do najboljeg rješenja kojim se će uvažiti prioritet zapošljavanja domaće radne snage, ali ne na uštrb kvaliteta obavljanja posla, obraćajući pažnju na to da se na taj način ne stvaraju dodatne biznis barijere privrednicima", kazala je Jonica.

SNP ce tražiti da ovaj zakon bude uvršten u dnevni red po skraćenoj proceduri.

"Ovo ćemo tražiti zbog važnosti i hitnosti pitanja na koje se odnosi, a naročito zbog činjenice da je već proizvedena ogromna šteta turističkoj privredi u pripremi za ovu sezonu", zaključila je Jonica.

Bonus video: