Inicijativa Pravo na stan: I u petak akcija prikupljanja potpisa

Mladi su, kako se dodaje, informisali o značaju koncepta socijalnog stanovanja i o tome da je posebno važan za njih jer tretira značajna pitanja tokom školovanja, zaposlenja, ali je posebno važno i kao uslov za planiranje života i porodice
0 komentar(a)
peticija, ADP Zid, Foto: Vesko Belojević
peticija, ADP Zid, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.04.2015. 13:43h

Akcija prikupljanja potpisa u okviru inicijative Pravo na stan, koju je pokrenula Asocijacija za demokratski prosperitet (ADP) - Zid, u saradnji sa Unijom slobodnih sindikata, Uno Libertask i Mladi Romi, biće održana sjutra u Podgorici.

Kako je saopšteno iz ADP-Zid, potpisivanje peticije počeće u deset sati na Trgu Republike, u okviru Prvomajskog skupa Unije slobodnih sindikata.

Štand za prikupljanje potpisa bio je postavljen u Podgorici i u subotu i za nešto više od dva sata prikupljeno je blizu 300 potpisa građana.

„Ovo je bila prilika da ukažemo na značaju koncepta socijalnog stanovanja i ostvarivanja prava na stan u skladu sa ekonomskim mogućnostima građana. Akciji se odazvao veliki broj ljudi, prije svega ono što nas posebno raduje, jeste da je omladina prepoznala važnost socijalnog stanovanja i benefite koji bi nam pomogli da ostvarimo primarnu vlastitu potrebu - svoje Pravo na stan. U okviru programa građanima smo približili ovaj koncept i važnost prepoznavanja prava na stan u Ustavu i razlozima za uvođenja prava na stan u Ustav“, navedeno je u saopštenju.

Mladi su, kako se dodaje, informisali o značaju koncepta socijalnog stanovanja i o tome da je posebno važan za njih jer tretira značajna pitanja tokom školovanja, zaposlenja, ali je posebno važno i kao uslov za planiranje života i porodice.

Studenti su se informisali o uticaju ove politike na ostvarivanje kvalitetnijeg smještaja i rentiranju stanova u skladu sa ekonomskim mogućnostima, kao i načinu kako bi uticala na njihovo osamostaljivanje.

„Aktivnost koja se realizovala je bila sastavni dio programa koju ADP-Zid realizuje u cilju približavanja različitih aspekata humane bezbjednosti, stanovanje u adekvatnim uslovima je jedan od bitnih pitanja ovog koncepta“, zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: