Proizvodnja vina u Građanima: Višemilionska investicija, posao za 30 ljudi

“Završetak investicije slijedi, a pojedini sadržaji već su u funkciji, pa su posjetioci danas bili u prilici da probaju prvo vino iz vinarije Lipovac“, navodi se u saopštenju
514 pregleda 9 komentar(a)
Proizvodnja vina, Građani, Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Proizvodnja vina, Građani, Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 25.04.2015. 15:18h

U mjestu Građani kod Cetinja danas je pokrenuta proizvodnja vina u vinariji Lipovac, kompanije Ravil.

Iz Prijestonice Cetinje je saopšteno da se radi o višemilionskoj investiciji čija je realizacija u završnoj fazi, a koju je Prijestonica podržala mjerama iz paketa podsticaja namijenjenog privrednom sektoru.

Pogon za proizvodnju vina u rad je simbolično pustio gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović, prilikom obilaska investicije kompanije Ravil.

Investicija Lipovac, kako je saopšteno, imaće vinariju i hotel, a u prvoj fazi rada zapošljavaće 30 ljudi sa područja Prijestonice Cetinje.

“Završetak investicije slijedi, a pojedini sadržaji već su u funkciji, pa su posjetioci danas bili u prilici da probaju prvo vino iz vinarije Lipovac“, navodi se u saopštenju.

Bogdanović je ocijenio da je riječ o primjeru investicije kojom se valorizuju potencijali ruralnog područja.

“Već na samom početku, kada je i naša gradska uprava donijela odluku da pruži punu podršku i podsticaj ovoj investiciji, bilo je jasno da je riječ o ambicioznom projektu”, saopštio je Bogdanović.

Kapacitet vinarije, kao je dodao, iznosi 100 hiljada jedinica, koji će u narednim godinama biti čak sedmostruko veći.

“Nadalje, već danas možemo govoriti o višemilionskoj investiciji u Građanima, zahvaljujući kojoj će u prvoj fazi rada zaposlenje naći oko 30 naših sugrađana”, kazao je Bogdanović.

Najveći dio sadržaja kompleksa u Građanima već je izgrađen. Tako kompanija danas ima 23 hiljade čokota vinove loze, uz ambiciju da ta brojka vremenom bude i šestostruko veća.

U saopštenju se navodi da će naredne godine u kompaniji Lipovac sa radom početi 30 zaposlenih, a uz vinariju biće uspostavljen i hotel sa četiri zvjezdice.

Vinarija Lipovac će tržištu ponuditi i sasvim nov proizvod – vino u amforama.

Bonus video: