Radunović tražio ugovor da ne vrati 140.000 eura

Vukoslavčević rekao da ga je Radunović 2010. zamolio da potpiše ugovor sa datumom iz 2009. i da ga je potpisao iako tada nije bio direktor
320 pregleda 0 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.04.2015. 19:56h

Bivši izvršni direktor Ofis centra Zoran Vukoslavčević kazao je juče, kao svjedok pred Privrednim sudom, da ga je bivši poslovni partner Slaven Radunović zamolio 2010. godine da potpiše ugovor kojim ga oslobađa vraćanja kredita od 140.000 eura na ime istog iznosa otpremnine.

On je kazao da čak u tom trenutku nije ni bio izvršni direktor, ali da ga je Radunović zamolio da to uradi i da na taj ugovor stave datum iz 2009. godine.

Vukoslavčević je ovo izjavio kao svjedok na suđenju po tužbi Ofis centra u stečaju protiv Radunovića, sada poslanika Demokratskog fronta. Stečajna uprava traži da Radunović vrati ovaj iznos sa prispjelim kamatama.

“Pristao sam i na to jer me zamolio. Sugerisao sam mu da agencija koja nam radi računovodstvo neće pristati da taj ugovor zavede, što koliko je meni poznato nije ni uradila”, kazao je Vukoslavčević.

Sudija Blažo Jovanić je konstatovao za zapisnik da je Vukoslavčević, nakon podjele firme i kada više nije bio direktor, na molbu Radunovića pristao da na ugovor retroaktivno stave datum iz 2009. godine kako bi Radunovića oslobodio vraćanja kredita firmi za isti iznos otpremnine. Vukoslavčević na to nije imao primjedbu.

Na pitanje zastupnika Radunovića Dragoljuba Đukanovića zašto bi pristao da krši zakon i antidatira dokument Vukoslavčević je kazao da je Radunović pripremao ugovor i odredio datum. On nije znao da kaže kada je sa Radunovićem zaključen radni odnos. Đukanović je zatražio da se njegovo svjedočenje ne prihvati i da se validnim smatra datum iz ugovora.

Vukoslavčević je naveo da su on i Radunović , kao sluvlasnici, podijelili firmu i da on od kraja 2009. više nije bio izvršni direktor.

Sljedeće ročište je 27. maja kada bi trebalo da bude saslušan Radunović .

Ofis centar je 16. maja 2008, kao preuzimalac duga, sa Radunovićem kao dužnikom i preduzećem Zetagradnja kao povjeriocem, zaključio ugovor o preuzimanju Radunovićevog duga od 140.300 eura. Radunović je taj dug trebalo da vrati Ofis centru nakon isteka grejs perioda od pet godina. U aprilu 2009. sklopljen je sporni ugovor kojim je Radunović oslobođen duga na ime istog iznosa otpremnine. Ofis centar je u stečaju od aprila 2014.

Radunović zbog poznanstva neće o izjavi Vukoslavčevića

Radunović juče nije želio da komentariše izjavu bivšeg poslovnog partnera zbog “dugogodišnjeg poznanstva i relativno uspješne poslovne saradnje”.

“Zadovoljan sam što je potvrđena autentična volja tadašnjih vlasnika da se kroz sporazumni raskid radnog odnosa završi moj radni angažman na fin i korektan način. Naravno da ću se odazvati pozivu i na sljedećem ročištu iznijeti svoju odbranu”, kazao je Radunović .

On je naveo da je očekivao medijski pritisak znajući ko je određen za stečajnog upravnika i sudiju Ofis centra. Stečajni sudija je Milan Kastratović, poslovni prijatelj Aca Đukanovića koga je ranije zastupao u odboru direktora Rudnika uglja.

Bonus video: