Milić: Nijesmo dobili odgovor od Đukanovića

Prema Zakonu o porezu na nepokretnosti samo vlasnici plaćaju tu dažbinu, što je "Vijestima" potvrđeno i iz Ministarstva finansija
7 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Darko Bulatović
Srđan Milić, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 24.04.2015. 19:21h

Socijalisitčka narodna partija (SNP) nije dobila odgovor od premijera Mila Đukanovića koliko je građana platilo porez na nepokretnosti koje koriste iako nijesu u njihovom vlasništvu uz obrazloženje da to treba pitati opštine.

Lider SNP-a Srđan Milić kazao je da je pitanje postavio nakon što je početkom aprila u "Vijestima" pročitao tekst na tu temu.

"Vijesti" su objavile da opštine godinama bez osnova naplaćuju porez na nepokretnosti svojim građanima koji nijesu vlasnici već korisnici imovine na koju im šalju poreska rješenja.

Prema Zakonu o porezu na nepokretnosti samo vlasnici plaćaju tu dažbinu, što je "Vijestima" potvrđeno i iz Ministarstva finansija.

Milić je rekao da su opštine kojima upravlja opozcija bile onemogućene da naplaćuju taj porez, dok je onima iz vladajuće koalicije to dozvoljeno.

On je ocijenio da je građanima naplaćen novac, a da Vlada nije reagovala kada su opštine selektivno tumačile odredbe zakona.

"Vlada se bavi opštinama na selektivan način" ocijenio je Milić.

Premijer je kazao da su opštine različito tumačile zakon kada je riječ o tom pitanju što će biti otklonjeno 1. januara naredne godine kada stupe na snagu nova rješenja iz Zakona o porezu na nepokretnosti.

Bonus video: