Goldman Sachs zainteresovan da podrži Crnu Goru

Ministar finansija Radoje Žugić kazao je da je značajno stvaranje partnerskih odnosa sa reputabilnim institucijama kakva je Goldman Sachs
2 komentar(a)
Goldman Sachs, Radoje Žugić, Foto: Ministarstvo finansija
Goldman Sachs, Radoje Žugić, Foto: Ministarstvo finansija
Ažurirano: 24.04.2015. 14:12h

Kompanija Goldman Sachs International zainteresovana je da pruži podršku Crnoj Gori u više segmenata, sa ciljem očuvanja održivih javnih finansija, saopštili su njeni predstavnici.

Delegacija Goldman Sachs-a, koju je predvodio predsjednik Antonio Estevez razgovarala je danas sa ministrom finansija, Radoja Žugića, a sastanak je, kako je saopšteno, bio prilika da se razmijene mišljenja o finansijskoj situaciji u Crnoj Gori i identifikuju potencijalna polja saradnje u narednom periodu.

Žugić je, naglašavajući potrebu snažnijeg ekonomskog rasta i razvoja, kao i podsticanja konkurentnosti crnogorske privrede, kazao da je značajno stvaranje partnerskih odnosa sa reputabilnim institucijama kakva je Goldman Sachs.

U tom kontekstu je, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, dogovoreno da se u budućem periodu intenzivira komunikacija i u što kraćem roku stvore preduslovi za konkretizaciju aktivnosti.

Bonus video: