Medojević: Režim nastavlja da uništava državu

On smatra da je vrijeme da se stane na put i pokaže čvrsta volja opozicije i naroda da se spase od propasti, zbog čega su potrebni protesti i otpor
7 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2015. 14:46h

Režim, zahvaljujući izbornim krađama, prevarama i političkoj korupciji, nastavlja da nanosi štetu i uništava državu, rugajući se da je i gorivo postalo luksuz, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

On je naveo da premijer Milo Đukanović i njegova organizacija neće sama prestati sa tom razarajućom politikom.

Đukanović je ranije kazao da su derivati nafte u crnogorskim uslovima pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza, zbog čega je logično što se Vlada opredijelila da podizanjem maloprodajnih cijena goriva riješi dio deficita u javnoj potrošnji.

"I gorivo je postalo luksuz. Postaće uskoro i hrana i struja, i voda i vazduh", naveo je Medojević u saopštenju.

On smatra da je vrijeme da se stane na put i pokaže čvrsta volja opozicije i naroda da se spase od propasti, zbog čega su potrebni protesti i otpor.

Medojević je kazao i da javna podrška Đukanovića fizičkom napadu, brutalnom vrijeđanju njega i njegove supruge i pokušaj ubistva teškim metalnim stubom, koji je spriječen intervencijom obezbjeđenja na Aerodromu u Beogradu, precizno potvrđuje njegovu prvu izjavu da i iza te pljačke države, kao i svih od 90-ih do danas, stoji Đukanović i njegova organizacija.

Đukanović je, komentarišući presudu u slučaju napada na Medojevića, kazao da se plaši da su svi kao ukupna javnost i kao oni posebno važni djelovi javnosti, poput medija, skloni uvijek da analiziraju samo ono što je pojavna forma.

On je kazao da bi preporučio da se uđe malo u tu dublju analizu, odnosno u to šta uzrokuje pojave koje onda bivaju predmet pravosudnog sankcionisanja.

"Moja prva izjava o prodaji imovine KAP-a kroz stečaj, ukazivala je da iza formalne ponude Uniproma, stoji Đukanović i njegova organizacija, kao i da je neophodno provjeriti porjeklo novca kojim će se kupiti KAP, zbog sumnje da se radi o novcu narko kartela. Nakon te izjave uslijedila je bujica uvreda vlasnika Uniproma, Veselina Pejovića, koji je javno ustvrdio da “više vrijedi mali prst Đukanovića” nego čitav PzP", rekao je Medojević.

On je kazao da čitavo vrijeme tvrdi da je Pejović samo istureni igrač, iza koga stoji Đukanović.

"Evo sada je svima jasno da je on napisao sramotnu presudu koja je šokirala cjelokupnu crnogorsku javnost, ali i veoma zabrinula određene centre međunarodne politike koji znaju šta znače napadi na poslanika, predsjednika parlamentarne stranke i jednog od lidera najjačeg opozicionog saveza DF-a", naveo je Medojević.

Prema njegovim riječima, zaštićen sa 30 tjelohohranitelja, prije ulaska u blindirano auto, Đukanović je kazao “Znate da incidentu povodom Medojevića prethodila izjava - moj posao je da lažem” što je, kako je naveo, notorna laž koju je izrekao upravo Đukanović.

"Ne radi se ni o kakvom incidentu već o pokušaju ubistva jednog od lidera opozicije, zbog mojih dugogodišnjih analiza i predviđanja pljačkanja države preko KAP-a", dodao je Medojević.

On je rekao da se sve što je govorio o KAP-u od 90-ih do danas pokazalo tačnim, a da je sve što je govorio Đukanović bila ogromna laž, prevara i izdaja vitalnih nacionalnih interesa.

"Samo njegovo ispijanje Čivasa sa Deripaskom 2005. godine koštalo je građane preko 300 miliona EUR novca iz budžeta, a Rusi na arbitraži traže još 700 miliona EUR. Od Vektre do Uniproma, Đukanović, ministri, službe bezbjednosti, domaći i strani tajkuni, lobisti, advokati, ambasadori, posrednici su pokrali Crnu Goru za više milijardi EUR", zaključio je Medojević.

Bonus video: