Poreski inspektori zapečatili nekoliko objekata

„Kao i do sada, kontrolama ćemo pristupati jednoobrazno i neselektivno, nastojeći pri tom da sa postojećim službeničkim kadrom obezbjedimo što veću obuhvatnost poreskih obveznika“, naveo je Kovačević
148 pregleda 1 komentar(a)
Podgorica, Trg republike, Foto: Vesko Belojević
Podgorica, Trg republike, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.04.2015. 13:53h

Poreski inspektori su u prethodna tri dana zapečatili nekoliko objekata u Podgorici, Nikšiću i Bogetićima, pri čemu su se utvrđene nepravilnosti najčešće odnosile na neizdavanje fiskalnih računa.

Iz Poreske uprave (PU) je saopšteno da se radi uglavnom o ugostiteljskim objektima, a utvrđene nepravilnosti odnosile su se najčešće na neevidentiranje prometa preko poreske registar kase.

“Akcija je dio redovnih aktivnosti koje PU sprovodi u skladu sa Akcionim planom za borbu protiv sive ekonomije, kao i najnovijim izmjenama i dopunama Zakona i poreskoj administraciji, koji poreskom inspektoru daje šira ovlašćenja”, navodi se u saopštenju.

Prema riječima glavnog poreskog inspektora, Siniše Kovačevića, poreski inspektori su svakodnevno na terenu i sve aktivnosti koje se preduzimaju su u skladu sa zakonom i planom kontrola koji se donosi u PU.

„Kontrole se sprovode u skladu sa planom mjera i aktivnosti poreske inspekcije koji se redovno ažurira, kao i u skladu sa Akcionim planom i novinama u Zakonu o poreskoj administraciji. Tu konkretno mislim na član Zakona koji poreskom inspektoru daje mogućnost izricanja zabrane obavljanja djelatnosti do 90 dana, što do sada nije bilo predviđeno“, objasnio je Kovačević.

On je dodao da će to proširenje nadležnosti biti od izuzetnog značaja tokom predstojeće ljetnje turističke sezone.

„Kao i do sada, kontrolama ćemo pristupati jednoobrazno i neselektivno, nastojeći pri tom da sa postojećim službeničkim kadrom obezbjedimo što veću obuhvatnost poreskih obveznika“, naveo je Kovačević.

Bonus video: