Ministar Ivanović ćuti ko puši cigarilose

Sa platne kartice Ministarstva prije dvije sedmice kupljeno je deset kutija aromatičnih cigareta, za koje je potrošeno 48 eura
168 pregleda 11 komentar(a)
Račun, Jugopetrol (Novina), Foto: Čitalac reporter
Račun, Jugopetrol (Novina), Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 14.04.2015. 05:36h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, ni nakon dvije sedmice, nije odgovorilo na pitanja “Vijesti” ko je parama crnogorskih građana kupio skupocjene cigarete na pumpi.

Nijesu odgovorili ni zašto je potrošeno toliko novca za kupovinu cigareta, te da li će, eventualno, ako je to počinio službenik Ministarstva, on biti kažnjen.

Sa platne kartice Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, prije dvije sedmice, kupljeno je deset kutija skupih aromatičnih cigarilosa, za koje je potrošeno 48 eura. Na računu sa podgoričke pumpe

“Jugopetrol”, jasno se vidi da je, u subotu 28. marta, karticom tog Ministarstva sa brojem 6000000000001400, kupljeno deset kutija “Toscanello aroma cafee”, koje koštaju po 4,8 eura.

U jednoj kutiji je pet komada cigarilosa.

Ni nakon više dopisa upućenih Ministarstvu, nema konkretnog odgovora o čemu se radi. Jedini odgovor koji smo dobili je da je lično ministar Petar Ivanović tražio da se pokrene provjera eventualne zloupotrebe sredstava MPRR sa službene kartice za gorivo.

"Provjera se sprovodi na dva nivoa: (1) kroz internu reviziju i (2) kroz unutrašnju kontrolu. Koliko će provjera vremenski trajati, u ovom momentu, ne možemo da preciziramo, jer osim navedene kontrole realizuje se i više drugih koje prozilaze iz redovnih aktivnosti Ministarstva, a vezane su za isplatu subvencije, razne zahtjeve poljoprivrednika za naknadu štete, itd”, odgovoreno je iz Ministarstva prije desetak dana.

Portparolka tog Ministarstva Irena Kovačević je ranije rekla “Vijestima”da je Ministarstvo započelo proceduru provjere, te da ne bježe od odgovornosti u slučaju bilo kakve zloupotrebe od strane zaposlenih u tom resoru.

Bonus video: