BROJNI PREKRŠAJI

Inspekcija izrekla gotovo 20.000 eura kazni

“Za počinjene prekršaje izdato je 69 prekršajnih naloga, sa ukupnim iznosom novčanih kazni od 19,47 hiljada eura, a podnesena su i dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka”, navodi se u saopštenju
53 pregleda 0 komentar(a)
euro, novac, Foto: Shutterstock
euro, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.04.2015. 13:52h

Tržišna inspekcija obavila je prošle sedmice 285 inspekcijskih pregleda i utvrdila 129 nepravilnosti.

 Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da su tržišni inspektori izrekli 43 ukazivanja i donijeli 73 rješenja.

“Za počinjene prekršaje izdato je 69 prekršajnih naloga, sa ukupnim iznosom novčanih kazni od 19,47 hiljada eura, a podnesena su i dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka”, navodi se u saopštenju.

 U 12 slučajeva privremeno je zabranjen promet robe i to zbog nepropisnog označavanja robe i neusklađenosti proizvoda sa propisanim zahtjevima u vrijednosti od 9,39 hiljada eura.

“Nakon otklanjanja utvrđenih nepravilnosti, po nalogu inspektora, stavljena je u promet roba u 11 slučajeva, u vrijednosti od 21,39 hiljada eura”, dodaje se u saopštenju.

 Tržišna inspekcija je prošle sedmice obavljala pojačani nadzor kod privrednih subjekata u vezi sa primjenom Zakona o zaštiti potrošača u dijelu obmanjujuće poslovne prakse, nadzor zanatskih objekata, a naročito nadzor prometa duvanskih proizvoda.

“Prilikom kontrole duvanskih proizvoda obavljeno je 39 inspekcijskih pregleda i utvrđeno je pet nepravilnosti koje se odnose na neisticanje oznake o zabrani prodaje duvanskih proizvoda osobama mlađim od 18 godina i neposjedovanje dokaza o nabavci robe”, rekli su iz Uprave.

 Inspektori su, kako se dodaje, u tri slučaja oduzeli 53 paklice cigareta, 66,5 kilograma neobrađenog duvana i tri kutije sa filterom za rezani duvan u vrijednosti od 773 eura.

 Inspektori su donijeli dva ukazivanja i tri rješenja o privremenom oduzimanju robe, izdali dva prekršajna naloga i podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Preporučujemo za Vas