Vlada i A2A usaglasile Privremeni ugovor na tri mjeseca

Iz Vlade je saopšteno da je izgradnja drugog bloka termoelektrane Pljevlja jasno predviđena kao osnovni postulat privremenog ugovora i kao najznačajniji uslov za nastavak saradnje i daljih pregovora sa A2A
57 pregleda 0 komentar(a)
a2a_3, Foto: I.PETRUŠIĆ
a2a_3, Foto: I.PETRUŠIĆ
Ažurirano: 31.03.2015. 19:30h

Vlada Crne Gore i kompanija A2A usaglasile su Privremeni ugovor na period od tri mjeseca, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. "Vijesti" su ranije danas objavile da će se pregovarački timovi Vlade iA2A najvjerovatnije danas odlučiti da prolongiraju rok na tri mjeseca da pokušaju da se dogovore o saradnji.

"Ovaj ugovor ne predstavlja produženje EPCG ugovora već je potpuno nov i samostalan sporazum između Crne Gore i A2A S.p.A. Privremeni ugovor ima za cilj stvaranje okvira za dalje pregovore o zaključenju novog ugovora akcionara EPCG-a kao i obezbijeđivanje nesmetanog obavljanja daljih aktivnosti neophodnih za realizaciju izgradnje drugog bloka Termoelektrane Pljevlja. Tokom trajanja privremenog ugovora A2A S.p.A nastavlja sa upravljanjem EPCG-om u istom obimu koji mu je bio omogućen kroz EPCG Ugovor", navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da je izgradnja drugog bloka termoelektrane Pljevlja jasno predviđena kao osnovni postulat privremenog ugovora i kao najznačajniji uslov za nastavak saradnje i daljih pregovora sa A2A.

"Ukoliko do 30. juna 2015. godine, ne bude pronađeno zajedničko rješenje za izgradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, privremeni ugovor će prestati da važi; u tom slučaju će država preuzeti upravljanje nad EPCG-om i nastaviti samostalnu realizaciju izgradnje drugog bloka Termoelektrane Pljevlja bez obzira na poziciju A2A", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: