Protest zbog otkaza: Keković nade polaže u razgovor sa Pejovićem

Menadžment Kombinata aluminijuma otkaze je obrazložio potrebom reorganizacije cjeline Transport i Skladište. Ipak, na radno mjesto Sandre Obradović od sjutra će biti novo lice skladištar HTZ opreme, a umjesto otpuštenih radnika Transporta koji su bili radno angažovani na poslovima u Livnici biće postavljeni novi radnici
118 pregleda 10 komentar(a)
Srđa Keković, Foto: Boris Pejović
Srđa Keković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.03.2015. 19:32h

Predstavnici Unije slobodnih sindikata Crne Gore i radnici Kombinata aluminijuma u stečaju, njih ne više od 40-tak, okupili su se u 15 časova pred glavnom kapijom KAP-a u znak protesta što je stečajna uprava podijelila danas otkaze za 13 radnika i među njima Sandri Obradović, predsjednici Sindikata KAP-a.

“Koliko već ujutro tražićemo razgovor sa Veselinom Pejovićem, budućim vlasnikom KAP-a, za kojeg smo čuli da poštuje prava svojih radnika. Ponudićemo da argumentovano izađemo iz ove priče. Ako gospodin Nebojša Dožić (glavni rukovodilac KAP-a), bude u pravu, mi ćemo se povući”, saopštio je Srđa Keković, generalni sekretar Unije slobodnih sindikata CG.

Menadžment Kombinata aluminijuma otkaze je obrazložio potrebom reorganizacije cjeline Transport i Skladište. Ipak, na radno mjesto Sandre Obradović od sjutra će biti novo lice skladištar HTZ opreme, a umjesto otpuštenih radnika Transporta koji su bili radno angažovani na poslovima u Livnici biće postavljeni novi radnici.

“Ako na radna mjesta ovih ljudi dovode penzionere, rođake, kumove ili drugove to nije Crna Gora kojoj mi stremimo. Pokušaćemo to da raspravimo u dijalogu sa Pejovićem. Ukoliko to pitanje ne riješimo na obostrano zadovoljstvo, na novoj pres konferenciji ćemo vas upoznati o daljim koracima”, dodao je Keković.

On je istakao da je stečajna uprava KAP-a otpustila Obradović zbog njenog sindikalnog djelovanja i zahtjeva za korišćenje godišnjih odmora koje radnici KAP-a ne koriste od uvođenja stečaja 8. jula 2013. godine.

Tokom protesta izostala je solidarnost najvećeg broja radnika KAP-a sa otpuštenim kolegama. Između dvije radne smjene u KAP-u oni u prolazu gotovo nijesu ni obraćali pažnju na okupljene pred glavnom kapijom.

Bonus video: