Maslinada dio dogovora: Cungu podsjetio Markovića na koalicioni sporazum

"Nije potrebno da neko iz Podgorice, Nikšića ili iz bilo kog kraja svijeta, uzgaja masline na našoj imovini. Mi masline možemo da sadimo i uzgajamo sami", poručio je predsjednik Force
88 pregleda 4 komentar(a)
Nazif Cungu, Foto: Savo Prelević
Nazif Cungu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2018. 17:12h

Predsjednik Force Nazif Cungu podjsetio je premijera Duška Markovića da je maslinada u Valdanosu dio ranije postignutog koalicionog sporazuma kada je postignuta saglasnost da bi tom pitanju trebalo posvetiti posebnu pažnju i značaj.

On je povodom najava iz ministarstva finansija da zemlju od oko 70 hektara u Bogetićima kraj Nikšića u svojini kompanije MN invest zamijeni za istu površinu u Valdanosu radi zasada novih maslina, izrazio zabrinutost i zatražio da se bez daljeg odlaganja ozbiljno pristupi pitanju povraćaja maslinanjaka u Valdanosu pravim vlasnicima.

"Umjesto da se nakon požara koji je prije nekoliko dana zadesio jedan dio maslinade Valdanosa, bavimo pronalaženjem krivca I razmatranjem mogućnosti za pomoć licima koja su pretrpjeli ovu štetu, prouzrokovanu ljudskim faktorom, suočavamo se sa krajnje iznenađujućim zahtjevom o razmjeni zemljišta. Sada se pojavila kompanija “MN Invest”, koja za veliko čudo želi da se bavi proizvodnjom maslina na našoj imovini, koju je država bespravno oduzela. Ne gospodo, nije potrebno da neko iz Podgorice, Nikšića ili iz bilo kog kraja svijeta, uzgaja masline na našoj imovini, Mi masline možemo da sadimo i uzgajamo sami", piše u dopisu Cungua Markoviću, potpredsjedniku Vlade i ministru pravde Zoranu Pažinu i ministru finansija Darku Radunoviću.

"Ministarstvo finansija, umjesto traženja mišljenja od Opštine Ulcinj, trebalo bi da donese odluku za povraćaj maslinade, koju ćemo mi kao vlasnici valorizovati mnogo bolje, jer je sađenje i prerada masline u našoj tradiciji", napisao je Cungu.

Bonus video: