Ivančević: Svako ko kaže da klizište neće nanijeti štetu sezoni nije ozbiljan

„Sezona počinje onda kada dođu prvi gosti, a grupe su počele da dolaze. U godini kada počinjemo projekat autoputa, imamo prekid komunikacije između glavnog turističkog i istorijskog centra“, rekao je Ivančević
60 pregleda 5 komentar(a)
odron, Markovići, klizište, Foto: Savo Prelević
odron, Markovići, klizište, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2015. 12:47h

Blokada puta Cetinje-Budva negativno će uticati na turističku sezonu, ocijenio je predsjednik Odbora za turizam Privredne komore (PKCG), Dragan Ivančević, dok predsjedavajući skupštinskog Odbora za turizam, Predrag Sekulić, ne vjeruje da će biti većih negativnih posljedica na sezonu.

Ivančević je podsjetio i da se kompletan izletnički program odvija na relaciji Cetinje-Budva, koja je nedavno blokirana usljed pojave klizišta prouzrokovanog obilnim padavinama.

„Sezona počinje onda kada dođu prvi gosti, a grupe su počele da dolaze. U godini kada počinjemo projekat autoputa, imamo prekid komunikacije između glavnog turističkog i istorijskog centra. Svako ko kaže da to neće nanijeti velike štete i onom malom dijelu kvaliteta koji je ostao nedirnut u turističkoj ponudi Crne Gore, taj nije ozbiljan i nije iz ovog filma“, rekao je Ivančević Radiju Antena M.

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma saopštili su ranije da blokada puta Cetinje-Budva, zbog klizišta u mjestu Markovići, neće značajnije uticati na sezonu.

Predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, Predrag Sekulić, ne vjeruje da će biti većih negativnih posljedica na sezonu.

„Vjerujem da će se klizište sanirati do početka sezone, a i ukoliko se ne sanira mislim da neće ostaviti trajnije posljedice na sezonu. Imamo alternativni pravac preko Sozine, koji nije nešto duži, a ne treba zaboraviti na put Risan–Grahovo- Žabljak, koji koriste brojni turisti iz regiona kako bi došli na crnogorsko primorje“ kazao je Sekulić.

Ugostitelj iz Budve, Krsto Niklanović, kazao je posljednjih dana bilježi slabiju posjetu u svom restoranu, jer gostiju sa Cetinja nema.

„Svaka promjena se osjeti. Čujem iz medija da se radi na tome da se put što prije sanira i nadam se da će biti tako“, rekao je Niklanović.

Predstavnici Direkcije za saobraćaj najavili su da bi privremeni saobraćaj na relaciji Cetinje-Budva trebalo da bude uspostavljen ovih dana, kao i da će se obaviti rekonstrukciju kompletnog puta.

Bonus video: