ZA PRVIH DEVET MJESECI 2014.

Ukupni izdaci opština 140 miliona eura

Opština Rožaje je u periodu od januara do kraja septembra imala ukupne izdatke od 3,44 miliona eura što je 97 odsto planiranih
74 pregleda 0 komentar(a)
Opština Podgorica, Foto: Luka Zeković
Opština Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.02.2019. 23:46h

Ukupni izdaci lokalne samouprave za prvih devet mjeseci prošle godine iznosili su 140 miliona eura, što je 67 odsto od plana, pokazuju podaci Ministarstva finansija.

 U Godišnjem izvještaju Ministarstva za prošlu godinu navodi se da su ukupni izdaci lokalne samouprave od januara do kraja septembra planirani u iznosu od 208,8 miliona eura.

 U dijelu izvještaja koji se odnosi na realizaciju javne potrošnje na lokalnom nivou u trećem kvartalu prošle godine navodi se da je najviše izdatke za taj period ostvarila Opština Podgorica, 35,57 miliona eura, dok je planom bilo predviđeno 35,2 miliona eura.

 Opština Rožaje je u periodu od januara do kraja septembra imala ukupne izdatke od 3,44 miliona eura što je 97 odsto planiranih.

 Plan su u visokom procentu ostvarile i opštine Cetinje i Berane.

 Ukupni primici lokalne samouprave za prvih devet mjeseci prošle godine iznosili su 153,5 miliona eura, što je 73 odsto u odnosu na plan. Ukupni primici su planirani u iznosu od 209,8 miliona eura.

 Više prihoda od planiranih ostvarile su opštine Podgorica, Tivat i Rožaje.

 Prema podacima koje su opštine dostavile Ministarstvu finansija, ukupne neizmirene obaveze lokalne samouprave 30. septembra su iznosile 111,14 miliona eura.

 Opštine su, shodno Zakono o finansiranju lokalne samouprave, obavezne da Ministarstvu kvartalno dostavljaju izvještaje o planiranim i ostvarenim prihodima i rashodima, kao i o budžetskom zaduženju, najkasnije u roku od 30 dana od dana isteka kvartala.