DF: Crna Gora može ostvariti dugoročni rast samo sa novom ekonomskom politikom, temeljnim reformama...

"Predložene rezolucije su dio sveukupnog ekonomskog programa kroz koji se može ostvariti dinamičan i održiv ekonomski razvoj, na kvalitetan način valorizovati preostali crnogorski potencijali, odstraniti ili svesti na minimum mnogi limiti", kazali su iz DF
101 pregleda 10 komentar(a)
DF, Demokratski front, Foto: DF
DF, Demokratski front, Foto: DF
Ažurirano: 19.09.2018. 11:53h

Poslanici Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Branko Radulović, Janko Vučinić i Milutin Đukanović danas su predali Skupšini Crne Gore u proceduru predloge Rezolucije o reindustrijalizaciji Crne Gore i Rezolucije o načinu valorizacije elektroenergetskog potencijala Crne Gore, saopšteno je iz DF.

"Predložene rezolucije su dio sveukupnog ekonomskog programa kroz koji se može ostvariti dinamičan i održiv ekonomski razvoj, na kvalitetan način valorizovati preostali crnogorski potencijali, odstraniti ili svesti na minimum mnogi limiti. Na taj način bi se otvorila brojna, kvalitetna radna mjesta, promijenila struktura društvenog proizvoda, anulirao spoljno-trgovinski deficit, došlo do rasta BDP-a više od 10% godišnje, intezivno punio budžet, kvalitetno se servisiralo i podržavalo zdravstvo i obrazovanje, kao i socijalna i penzijska politika", navodi se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su naveli da Crna Gora može ostvariti dinamičnu i održivu ekonomsku politiku i dugoročni rast samo sa novom ekonomskom politikom, temeljnim i radikalnim reformama i prije svega znavenom i odgovornom vlašću.

"DF i ovim inicijativama ukazuje da je uistinu prava alternativa ovoj i ovakvoj vlasti i ekonomskom i socijalnom sunovrattu ka kome ova otuđena i neznavena vlast srlja. Ukoliko režim istinski želi dogovor i kompromis oko značajnih problema i tema koje opterećuju Crnu Goru, neizostavno je da budu uključena i socio-ekonomska pitanja", zaključuje se u saopštenju DF.

Bonus video: