Bankhurst i Žugić: Projekat na Plavim horizontima imaće višestruke benefite za privredu

54 pregleda 6 komentar(a)
Greg Bankhurst, Radoje Žugić, Foto: Ministarstvo finansija
Greg Bankhurst, Radoje Žugić, Foto: Ministarstvo finansija
Ažurirano: 26.02.2015. 10:33h

Pripremni radovi za izgradnju luksuznog turističkog kompleksa na Plavim horizontima su u toku i u narednom periodu očekuje se dinamiziranje planiranih aktivnosti, saopštio je izvršni direktor kompanije Qatari Diar, Greg Bankhurst.

On je u srijedu razgovarao sa ministrom finansija, Radojem Žugićem, koji je kazao da su imovinsko-pravna pitanja u najvećoj mjeri riješena i otklonjene prepreke za početak realizacije projekta.

S obzirom na to, kako je rekao, preostala otvorena pitanja ne mogu i neće ugroziti izvjesnost uspješnosti investicije.

Bankhurst je, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, posebno zahvalio timu ministra finansija na prepoznavanju važnosti ovog kapitalnog projekta, kao i na ažurnosti i uloženim naporima koji su omogućili nesmetan nastavak saradnje u ovom segmentu.

Zajednički je konstatovano da je riječ o jednom od najvećih investicionih projekata, koji će Crnu Goru rangirati kao jednu od najatraktivnijih svjetskih destinancija i čija će izgradnja imati višestruke benefite za privredu Crne Gore, koja se prije svega ogleda u rastu konkurentnosti, smanjenju nezaposlenosti i generisanju ekonomskog rasta.

Qatari Diar Hotel Property Investment Montenegro planira da gradi turistički kompleks na lokalitetu Plavi horizonti u Tivtu, koji je vrijedan 350 miliona eura. Budući kompleksi će biti sagrađen u mediteranskom arhitektonskom stilu.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je nedavno Qatari Diaru urbanističko-tehničke uslove (UTU) koji se odnose na djelove deset parcela u Nikovićima, osam u Milovićima i za djelove tri parcele na istoj lokaciji.

Hotelski kompleks čini pet urbanističkih parcela, a ostalo pripada obalnom šetalištu, saobraćajnicama i zelenilu oko njih.

Predviđa se gradnja hotela i osnovnih hotelskih objekata sa 168 smještajnih jedinica i 78 u depadansima, kao i izgradnja pomoćnih objekata, sportskih i teniskih terena, SPA centar i plažni bar.

Obalno šetalište lungo mare planirano je u zaleđu plaže i predstavlja prostor od opšteg interesa.

Bonus video: