Valorizacija prostora “Gornjeg Ibra” u cilju oživljavanja proizvodnje i otvaranja radnih mjesta

“Lokalna uprava je zainteresovana da se taj prostor što prije stavi u funkciju u cilju oživljavanja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta od čega bi korist imali građani rožajske opštine i država Crna Gora. U tome smo naišli I na puno razumjevanje od strane Vlade”, rekao je Nurković
62 pregleda 1 komentar(a)
Ejup Nurković, Branko Vujović, Foto: Opština Rožaje
Ejup Nurković, Branko Vujović, Foto: Opština Rožaje
Ažurirano: 23.02.2015. 20:04h

Što hitnija valorizacija prostora nekadašnjeg “Gornjeg Ibra” u cilju oživljavanja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta, bila je danas tema razgovora predsjednika Tenderske komisije Branka Vujovića sa predsjednikom rožajske Opštine Ejupom Nurkovićem I saradnicima.

Nurković je istakao da su potencijalni investitori pokazali značajno interesovanje za taj prostor, zbog čega bi u najskorijem roku trebalo uraditi potrebnu dokumentaciju za raspisivanje tendera za prodaju i zakup isparcelisanog zemljišta.

“Lokalna uprava je zainteresovana da se taj prostor što prije stavi u funkciju u cilju oživljavanja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta od čega bi korist imali građani rožajske opštine i država Crna Gora. U tome smo naišli I na puno razumjevanje od strane Vlade”, rekao je Nurković koji očekuje da bi realizacija planova mogla da počne već na ljeto.

“Aktivnosti koje smo vodili poslednjih mjeseci kako bi upoznali potencijalne investiture o mogućnostima za valorizaciju ovog prostora već daju rezultate. Posebno se radujemo realizaciji projekta dječijeg parka koji će biti izgradjen na prostoru nekadašnje menze. Za taj posao smo već imamo donatora. Već nam je poznat partner koji će zakupiti nekadašnju lamelirnicu”, rekao je Nurković.

Preostali isparcelisani prostor je planiran za otvaranje objekata komercijalno – proizvodnog karaktera, a dio će biti iskorišten za gradnju treće gradske osnovne škole I drugih objekata od vitalnog značaja za opštinu.

Nurković je pojasnio da će nakon dogovora sa potencijalnim investitorima lokalna uprava odrediti koje je rješenje najprihvatljivije za Rožaje, odnosno da li će parcele biti nudjene na prodaju, pod zakup ili u formi partnerskog ulaganja.

Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović je obećao da će u najkraćem roku pripremiti tendersku dokumentaciju koja će biti prilagodjena potrebama I željama investitora.

“Vlada je prihvatila inicijativu lokalne uprave o valorizaciji lokaliteta Gornjeg Ibra I već je započela potrebne aktivnosti na tom planu. Dobro je što su zainteresovani investitori već napravili uvid u sadržaj prostora nekadašnje fabrike, kao I mogućnostima koje daju šansu da se parcelizacijom razdvoji struktura I privede namjeni investitora. Nama je poznato u kakvom je stanju taj lokalitet, hale I oprema koje gotovo više i nema, ali je srećna okolnost da postoji interesovanje i mi ćemo biti privrženi da investitore privučemo i zadržimo.“, rekao je Vujović.

Bonus video: