Jegdić odbio prigovore punomoćnika bivših radnika "Radoja Dakića"

Vukčević je kazao agenciji MINA da Jegdić, ne samo da nije obustavio svaki rad već je donio rješenje kojim je odbio sve prigovore punomoćnika da su nove procjene paušalne, proizvoljne i da nisu urađene sa pravilima struke
101 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.02.2015. 16:33h

Sudija Osnovnog suda, Danilo Jegdić je, umjesto da obustavi svaki rad zbog podnijetog zahtjeva za njegovo izuzeće, danas donio rješenje kojim je odbio sve prigovore punomoćnika bivših radnika "Radoja Dakića", saopštio je njihov predstavnik, Milan Vukčević.

Bivši radnici i povjerioci “Radoja Dakića” tražili su izuzeće Jegdića zbog, kako su kazali ranije, osnovane sumnje u povredu odredbi Zakona o izvršenju i obezbjeđenju prilikom prodaje hale bravarske obrade.

Vukčević je kazao agenciji MINA da Jegdić, ne samo da nije obustavio svaki rad već je donio rješenje kojim je odbio sve prigovore punomoćnika da su nove procjene paušalne, proizvoljne i da nisu urađene sa pravilima struke.

„Zato ćemo uputiti zahtjev za povraćaj u pređašnje stanje iz opravdanih razloga jer utvrđena vrijednost nekretina „Radoja Dakića“ smanjena za oko 30 miliona eura“, kazao je Vukčević.

On je najavio da će radnici na protestu ispred zgrade Vlade, 18. februara od Vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića, tražiti odgovor na pitanje o čemu se tu radi.

Bivši radnici podgoričke fabrike od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda, na osnovu kojih im se duguje 30 miliona eura glavnice i preko 20 miliona zatezne kamate.

Bonus video: