Bivši radnici Radoja Dakića traže izuzeće sudije Jegdića

“Sudija nije uzeo u razmatranje zahtjev za otklanjanje nepravilnosti od 10. decembra prošle godine koje sam potpisao, već nam je dostavio rješenje kojim odbacuje zahtjev kao neosnovan uz obrazloženje da podnosilac nije ni stranka ni učesnik u postupku, iako je zapisnički konstatovao na jednom od ranijih ročišta da sam izvršni povjerilac”, precizirao je Vukčević
61 pregleda 2 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.02.2015. 13:59h

Bivši radnici i povjerioci “Radoja Dakića” tražili su izuzeće sudije Osnovnog suda u Podgorici, Danila Jegdića zbog, kako su kazali, osnovane sumnje u povredu odredbi Zakona o izvršenju i obezbjeđenju prilikom prodaje hale bravarske obrade.

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca, Milan Vukčević kazao je da su se danas obratili predsjedniku Osnovnog suda u Podgorici, Zoranu Radoviću sa zahtjevom za izuzeće, zbog čega očekuju da će i ročište planirano za ponedjeljak biti odloženo.

“Predlažemo da se imenovani sudija izuzme i zbog pristrasnosti u služenju režimu i prisustvovanju sastancima sa izvršnom vlašću lokalne samouprave i države gdje je razgovarano o modalitetima valorizacije imovine fabrike”, rekao je Vukčević agenciji Mina-business.

On je naveo da izuzeće traže i zbog toga što su pred donošenje odluka o postupku učestvovale osobe koje su se morale izuzeti i jer je propustio da ispuni radnje koje je bio dužan po zakonu, kao i zbog neažurnosti, neefikasnosti, nečinjenja i nepoštovanja zakonskih rokova.

“Sudija nije uzeo u razmatranje zahtjev za otklanjanje nepravilnosti od 10. decembra prošle godine koje sam potpisao, već nam je dostavio rješenje kojim odbacuje zahtjev kao neosnovan uz obrazloženje da podnosilac nije ni stranka ni učesnik u postupku, iako je zapisnički konstatovao na jednom od ranijih ročišta da sam izvršni povjerilac”, precizirao je Vukčević.

U prilogu su, kako je dodao, dostavili i kompletnu dokumentaciju koju treba razmotriti kao dokaz prilikom odlučivanja o izuzeću.

“Pitamo se kada je sudija pogriješio - prije kad mu je odgovaralo da budem izvršni povjerilac ili sada kada mu to ne odgovara”, rekao je Vukčević.

Bivši radnici podgoričke fabrike od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda, na osnovu kojih im se duguje 30 miliona eura glavnice i preko 20 miliona zatezne kamate.

Bonus video: