PzP: Ništa nije urađeno u cilju svođenja troškova u Nikšiću

„Istina je kao plovak, ispliva na površinu. Analiza Ministarstva finansija potvrdila je naše navode da se Opština Nikšić nalazi u veoma teškoj situaciji i da je 'rupa' u lokalnoj kasi teška po izvještaju minimum 47,93 miliona eura“, rekao je Lalatović
102 pregleda 3 komentar(a)
Arsenije Lalatović, Foto: Svetlana Mandić
Arsenije Lalatović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.02.2015. 12:38h

Lokalna uprava u Nikšiću nije uradila ništa u cilju racionalizacije i svođenja troškova u prihvatljive okvire, ocijenili su predstavnici Pokreta za promjene (PzP).

Član Glavnog odbora PzP-a i odbornik Demokratskog fronta, Arsenije Lalatović, saopštio je da, nakon dvije godine lokalna uprava kaska u mjestu, obavještava javnost da su dug umanjili za pet miliona eura u prošloj godini, a sa druge strane dugovanja opštine Nikšić nikada nijesu bila veća.

On je kazao da su predstavnici nikšićke lokalne uprave, na čelu sa Veselinom Grbovićem i Đokom Krivokapićem spinovali istinu i da su, kako je naveo, doveli javnost u zabludu tvrdnjama da je dug znatno niži u odnosu na analizu Ministarstva finansija.

„Istina je kao plovak, ispliva na površinu. Analiza Ministarstva finansija potvrdila je naše navode da se Opština Nikšić nalazi u veoma teškoj situaciji i da je 'rupa' u lokalnoj kasi teška po izvještaju minimum 47,93 miliona eura“, rekao je Lalatović.

S obzirom na to da ovo još nijesu definitivni rezultati, u PzP-u smatraju da je vrlo moguće da je "promaja, nastala neznanjem i korupcijom vlasti" dublja od 50 miliona eura.

„Ironija je da se do današnjeg dana ne zna stvarno stanje u Opštini Nikšić, mada je apsolutno jasno da je u ovom trenutku dug najveći od njenog postajanja. Činjenica da su dugovanja veća od dvogodišnjeg budžeta su priča za sebe“, naveo je Lalatović.

On poziva nadležne organe da kažu jasno i glasno kolika su stvarna dugovanja u opštini Nikšić.

„Ako se uzme u obzir da nijednog ozbiljnog investitora nijesu doveli u prethodnom periodu, kao i da u realnom sektoru nijesu otvorili ni jedno radno mjesto, kao i da ništa značajno nijesu uradili na stvaranju poslovnog ambijenta, jasno je da sa aktuelnom vlašću Nikšić postaje grad iz kojeg se odlazi, ali nažalost sa kartom u jednom smjeru“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: