Mali akcionari EPCG protiv Vlade: Početak suđenja odložen sedmi put

Sudija Ana Vojinović- Perović podijelila je dopis Savjeta kojim traži odlaganje ročišta jer ta institucija još nije obezbijedila kvalifikovanog punomoćnika
0 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 11.02.2015. 19:02h

U Osnovnom sudu juče je sedmi put zaredom odložen početak suđenja po tužbi malih akcionara Elektroprivrede, protiv Komisije za hartije od vrijednosti, Vlade, Savjeta za privatizaciju i Centralne depozitarne agencije.

Sljedeći “početak” zakazan je za 20. februar.

Grupa akcionara, koje predvodi Vasilije Miličković, traže povraćaj 19.784 eura za naplaćene provizije prilikom prodaje akcija EPCG krajem septembra 2009. italijanskoj firmi A2A.

Predstavnici Vlade i Savjeta za privatizaciju ni juče se nijesu pojavili.

Sudija Ana Vojinović- Perović podijelila je dopis Savjeta kojim traži odlaganje ročišta jer ta institucija još nije obezbijedila kvalifikovanog punomoćnika.

“Na raznorazne načine predsjednik tadašnje Tenderske komisije Vujica Lazović izbjegava da se pojavi na sudu i svjedoči o svojim nepočinstvima iz 2009. godine”, kazao je Miličković.

On je predložio potpredsjedniku Vlade i Savjeta za privatizaciju “da skupi hrabrosti, odustane od advokata, i da lično dođe i svjedoči o dvostrukoj pljački malih akcionara”.

“Usput je za 60 miliona eura uskratio i budžet Crne Gore o čemu bi, da je sreće, vrhovni državni tužilac (VDT) davno poveo računa. Šteta što prema ovoj objavi žmuri VDT Ivica Stanković”, istakao je Miličković.

Bonus video: