Konstituisani organi upravljanja Odbora mladih SSCG

"Pred nama je izuzetno težak i ozbiljan zadatak da se kao Odbor mladih organizaciono formiramo na svim nivoima teritorijalne organizacije SSCG, u odbor koji će biti jedna efikasna i mobilna struktura”
0 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.02.2015. 12:46h

Na sastanku u Kotoru konstituisani su organi upravljanja Odbora mladih Saveza sindikata (SSCG) i doneseni zaključci o njegovom budućem radu.

Sastanku su prisustvovala 22 člana.

Kako je saopšteno, tokom protokolarnog dijela sastanka, Odboru mladih SSCG obratili su se i pružili podršku rukovodeći članovi SSCG - predsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva Kotor, Zoran Brguljan, predsjednik Skupštine SSCG, Branko Vujisić i generalni sekretar, Marko Nikčević i drugi.

Nikčević je prisutne informisao o aspektima i planovima vezanim za budućnost Saveza sindikata.

On je naglasio neophodnost aktivnijeg djelovanja mladih u okviru SSCG, kao i nastavka reformi, kreiranje i unaprijeđenje radnog ambijenta u Crnoj Gori, kao i stvaranju novih vrijednosti i preuzimanju većih odgovornosti u okviru rada SSCG.

“Pred nama je izuzetno težak i ozbiljan zadatak da se kao Odbor mladih organizaciono formiramo na svim nivoima teritorijalne organizacije SSCG, u odbor koji će biti jedna efikasna i mobilna struktura”, rekao je predsjednik Odbora mladih SSCG, Marko Simović.

Prema njegovim riječima, ta struktura treba da bez puno demagogije ulazi u izvršavanje zadataka od vitalne važnosti za mladu populaciju u Crnoj Gori, ali i za one koji će im se u narednom periodu pridružiti.

On je naveo da je osnovni zadatak da se postavi infrastruktura u okviru koje će mladi moći da djeluju i daju puni doprinos unaprijeđenju trenutnog stanja u državi, i da tu infrastrukturu proslijede na upotrebu novom rukovodstvu nakon isteka petogodišnjeg mandata.

Jednoglasnom odlukom izabrani su organi upravljanja Odbora mladih SSCG.

Za Cetinje je izabrana Tijana Vukčević, za Ulcinj Vladimir Filipović, Borjan Radović za Pljevlja, Dušan Rakonjac za Bar, za Berane je izabrana Jelena Savić i Vladimir Jevtić za Nikšić.

Odbor mladih je jednoglasno zahtijevao da se podrži inicijativa za kandidovanje Suzane Dušaj za predsjednika Odbora za rodnu ravnopravnost.

Bonus video: