Sekulić: Nestanci struje i prekidi saobraćaja usred sezone nedopustivi

Predsjednik skupštinskog Odbora za turizam Predrag Sekulić smatra da su to nedopustive stvari ukoliko želimo da se ozbiljno bavimo zimskim turizmom
12 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.02.2015. 17:09h

Iako ovih dana ne fali snijega na Žabljaku, najvećem zimskom turističkom centru u Crnoj Gori, turistički poslenici opet muku muče i to sa problemima koji se iz godine u godinu ponavljaju-neprohodni putevi, ali i to što su ski centri, onda kad ne bi smjeli da budu, bez struje.

Predsjednik skupštinskog Odbora za turizam Predrag Sekulić smatra da su to nedopustive stvari ukoliko želimo da se ozbiljno bavimo zimskim turizmom.

"Smatram ako želimo da razvijamo turizam na pravim osnovama i ako je on naša priorotetna grana, a jeste onda moramo svi da uložimo napor: Ministarstvo saobraćaja, službe koje održavaju i čiste puteve i Elektroprivrede Crne Gore kako nam se ne bi dešavalo da u vrijeme kada ima snijega da se do zimskih centara ne može doći i da nema struje", kazao je Sekulić radiju Antena M.

Predsjednik Odbora za turizam Privredne komore Dragan Ivančević napominje i ljetnju i zimsku sezonu karakterišu specifični problemi.

"Kada je u pitanju ljetnja sezona onda obično bageri dočekaju turiste, ne utvrdi se tačan početak sezone. Što se tiče zimske sezone očekujemo da nadležni uvijek na vrijeme urade ono što se tiče infrastrukture, kako bi sve bilo u redu, ali obično se desi, kao i ove godine da nas je 1. februara snijeg ponovo iznenadio. To znači da u našim glavama, u javnom sektoru, u glavama onih koji treba da stvore ambijent za turistički biznis na jedan konkurentan način, oni ne obavljaju svoj posao. Tako da nam ostaje da se nadamo da će turistička svijest koja podrazumjeva opremljenost, uređenost, turistički smještaj, dobra komunikacija, infrastruktura preovladati", kazao je on.

Stoga je, nemoguće iskoristiti sva prirordna i kultirna dobra u Crnoj Gori, ukoliko nijesu omogućeni preduslovi - kao što su prohodni putevi, zaključio je Ivančević.

Bonus video: