Novljani skeptični: Niko neće odgovarati zbog propalih privatizacija

Fotografije objekata HTP-a Boka, GP Prvoborac, TRO Mješovito, PKB, Pomorski saobraćaj, Jadranskog brodogradilišta Bijela, Instituta Igalo, TUP Južni Jadran - nekada uspješnih novskih preduzeća i hotela - tužni su podsjetnik na rezultate privatizacije
2 komentar(a)
MANS privatizacija, Foto: Slavica Kosić
MANS privatizacija, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.01.2015. 15:22h

„Kako je propala crnogorska privreda“ naziv je akcije MANS-a koja je danas organizovana u Herceg Novom.

Izložbom fotografija nekada uspješnih, a danas nakon privatizacije uništenih i ugašenih hotela, fabrika i preduzeća aktivisti Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozvali su građane da ocijene ko je odgovoran za propale privatizacije.

Fotografije objekata HTP-a Boka, GP Prvoborac, TRO Mješovito, PKB, Pomorski saobraćaj, Jadranskog brodogradilišta Bijela, Instituta Igalo, TUP Južni Jadran - nekada uspješnih hercegnovskih preduzeća i hotela - izložene na glavnom gradskom trgu, tužni su podsjetnik na rezultate privatizacije.

Anđela Micović, asistentkinja na pravnom program MANS-a, ističe da je cilj akcije “da se građanima i radnicima pokaže šta je ostalo od preduzeća i njihove imovine u čijem su stvaranju i sami učestvovali”.

Ona je navela da je većina privatizacionih postupaka kroz stečaj sprovedena netransparentno i da je većina tih firmi završila pod ključem.

“Neke od ovih uništenih firmi nismo mogli ni pronaći da ih slikamo,a kamoli šta drugo”, navela ja Micović.

Novljani su skeptični i sumnjaju da će bilo ko odgovoarati za neuspjele privatizacije i uništene firme.

“Odgovornost vlasti utvrđuje se na izborima. U Herceg Novom smo prije mjesec imali lokalne izbore koji su pokazali da su građani saglasni da je sve što je prikazano na izložbi dobro odrađeno. Najviše glasova zajedno dobile su partije (DPS I SNP- 18 od 34 odbornička mjesta u SO) koje su i do sada kreirale državnu odnosno lokalnu vlast”, tvrdi Gojko Pejović.

Bonus video: