Odloženo ročište za uvođenje stečaja u Vektra Boku

Prethodna ročišta po tužbi CKB i OTP faktoringa, kojom se traži uvođenje stečaja u kompaniju Dragana Brkovića, odlagana su zbog pribavljanja stečajnih spisa za Vektru Montenegro u kojima je sadržan plan reorganizacije
4 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.01.2015. 10:54h

Ročište za uvođenje stečaja u Vektra Boku na zahtjev OTP faktoringa, koji se bavi otkupom potraživanja i loših kredita Crnogorske komercijalne banke (CKB), odloženo je za 26. februar.

Predsjednik podgoričkog Privrednog suda, Blažo Jovanić, odložio je ročište jer se na njemu nije pojavio privremeni stečajni upravnik, Žarko Ostojić.

„Ostojić nije došao na ročište i ne može odgovarati na pitanja Suda, zbog čega ni rasprava nije cjelishodna“, rekao je Jovanić, koji je preuzeo predmet nakon što su obje strane u sporu tražile izuzeće sudije Dragana Vučevića.

Prethodna ročišta po tužbi CKB i OTP faktoringa, kojom se traži uvođenje stečaja u kompaniju Dragana Brkovića, odlagana su zbog pribavljanja stečajnih spisa za Vektru Montenegro u kojima je sadržan plan reorganizacije.

Sudu je sredinom septembra prošle godine dostavljen izvještaj Ostojića, uz izjašnjenje Odbora direktora Vektra Boke, u kojima se navodi da je izmirenje duga tog preduzeća predviđeno planom reogranizacije za matičnu kompaniju, Vektra Montenegro.

CKB je pokrenula postupak za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra Boku, zbog duga od 3,25 miliona eura.

Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura.

Bonus video: