Kolarević: Stanovi su mi vredniji od duga

“U tekstu, koji odiše i više nego malicioznom namjerom u prikazivanju poslovanja Sublime Developments DOO Podgorica, između ostalog ste naveli da je sud presudio u korist CKB zbog nevraćenog kredita u iznosu od 2,25 miliona eura...
699 pregleda 27 komentar(a)
Ana Đukanović i Edin Kolarević, Foto: Ilija Petrušić
Ana Đukanović i Edin Kolarević, Foto: Ilija Petrušić
Ažurirano: 14.01.2015. 15:38h

Povodom teksta “Napravio dug, pa uveo stečaj” u kojem je navedeno da je Privredni sud prihvatio zahtjev Edina Kolarevića da se u njegovu firmu Sublime uvede stečaj, kao i da je prije toga izgubio spor sa CKB-om od 2,2 miliona, reagovao je njegov advokat Miroslav Adžić iz advokatske kancelarije "Ana Đukanović".

Do skoro je to bila advokatska kancelarija Kolarević. Ana Đukanović je Kolarevićeva majka. Reakciju prenosimo u cjelosti:

“U tekstu, koji odiše i više nego malicioznom namjerom u prikazivanju poslovanja Sublime Developments DOO Podgorica, između ostalog ste naveli da je sud presudio u korist CKB zbog nevraćenog kredita u iznosu od 2,25 miliona eura. Zbog javnosti želim pojasniti da CKB ima uspostavljenu hipoteku na 16 stanova ukupne površine 952 m kvadratnih u objektima čija je gradnja finansirana pretežno kreditom CKB-a, kao i na 5 katastarskih parcela površine 6.815 m kvadratnih, a vrijednost tih nepokretnosti znatno premašuje iznos dugovanja prema banci.

Naime, Zaključkom o procjeni CKB-a od 18. 07. 2014. godine utvrđena je vrijednost navedenih nepokretnosti na iznos od 4.233.500 eura, tako da je realno očekivati da će CKB banka, kao i ostali povjerioci biti namireni u cjelosti.

CKB-u je više puta nuđeno da preuzme 16 založenih stanova koji su procijenjeni od strane banke na iznos od 2.451.800 eura, radi izmirenja duga po osnovu kredita, što je ista odbila, zbog čega je sporni odnos dobio sudski epilog”.

Bonus video: