Vukčević: Radnici Radoja Dakića žive kao stranci u sopstvenoj državi

Bivši radnici i povjerioci fabrike "Radoje Dakić" su Novu godinu šesti put dočekali ispred zgrade Vlade, očekuju da Crna Gora ove godine postane bolje mjesto za život
115 pregleda 8 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Milan Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.01.2015. 10:43h

Rješenje za probleme bivših radnika fabrike “Radoje Dakić” moglo bi se naći u ovoj godini ukoliko bude dobre volje, ocijenio je predsjednik Koordionacionog odbora povjerilaca, Milan Vukčević.

On je agenciji Mina-business kazao da se radnici, ukoliko se problemi riješe, neće osjećati napušteno i izopšteno iz društva.

„Pozivamo sve povjerioce da dođu na protest 21. januara, da se dogovorimo da li ćemo da ostanemo na okupu“, rekao je Vukčević.

On je podsjetio da će radnici 21. januara obilježiti šestu godišnjicu mirnih protesta pred zgradom Vlade.

„Prošla godina se može proglasiti za još jednu izgubljenu. Nedopustivo je da lične dohotke čekamo 18 godina i da se pravosnažna sudska odluka ne ispunjava deset godina“, ocijenio je Vukčević.

Prema njegovim riječima, takav odnos države prema starijima, invalidima i penzionerima je krajnje neodgovoran.

„Zbog odsustva sluha i ignorisanja vlastodržaca živimo kao stranci u sopstvrenoj državi u takozvanom unutrašnjem egzilu, diskirimisani po pitanju plata, penzija i starosne granice za penzionisanje“, poručio je Vukčević.

Realnu državu, kako je dodao, građani doživljavaju kao prijatelja koji rješava probleme, a ne da ih gomila.

„Svima su puna usta pravde i socijalne sigurnosti, a mi smo taman tamo gdje smo pošli ili bolje rečeno gdje smo stali. Stvoren je sistem koji je rad obezvrijedio radi profita pa interesnim grupama koje rade pod plaštom države ne odgovara privatizacija 'Radoje Dakića' jer im zatečeno stanje odgovara da se bogate“, zaključio je Vukčević.

Bivši radnici i povjerioci fabrike "Radoje Dakić" su Novu godinu šesti put dočekali ispred zgrade Vlade, očekuju da Crna Gora ove godine postane bolje mjesto za život.

Bivši radnici podgoričke fabrike od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda, na osnovu kojih im se duguje 30 miliona eura glavnice i preko 20 miliona eura zatezne kamate.

Bonus video: