"MAKSIMALAN NAPOR ZA REALIZACIJU"

Đukanović: Projekat "Kraljičina plaža" nasušno potreban

118 pregleda 9 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Svetlana Mandić
Milo Đukanović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.12.2014. 17:26h

Odgovarajući na pitanje novinara tokom današnje rane posjete Nikšiću da li će riješiti nesuglasice sa koalicionim partnerom, SDP, po pitanju statusa Kraljičine plaže predsjednik Vlade Milo Đukanović kazao je da će uložiti maksimalni napor da se taj projekat realizuje zbog "apsolutnog uvjerenja da je to jedan od projekata koji je nasušno potreban crnogorskom turističkom i ekonomskom razvoju".

"Razumijemo da su mogući i drugačiji pogledi na taj projekat, ali ti drugačiji pogledi, sa onim argumentima koje smo do sada čuli, nijesu otvorili dilemu da li je naše opredjeljenje da realizujemo projekat izgradnje tog rizorta sa partnerom koji je odabran na tenderu, dakle ništa od toga nije dovedeno u pitanje. Bićemo vrlo istrajni u namjeri da realizujemo taj i druge razvojne projekte u turizmu jer mislimo da je to put kojim se Crna Gora može profilisati u visoko razvijenu turističku destinavciju", kazao je Đukanović.

SDP se protivi tome da se zemljište na lokalitetu Kraljičina plaža proda arapskoj "Rojal grupi" po 50 eura za kvadrat, smatrajući tu cijenu preniskom.

Preporučujemo za Vas