SAGLASNOST VLADE

Do 1. jula produžen rok za sklapanje ugovora za Kraljičinu plažu

To je odlučeno na zahtjev investitora “Kvin Bič Divelopment Kompani”, iza koje stoji Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata
2 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.12.2014. 11:25h

Vlada je dala saglasnost da se do prvog jula naredne godine produži rok za stupanje datuma zatvaranja ugovora o kupoprodaji Kraljičine plaže Dubovica.

To je odlučeno na zahtjev investitora “Kvin Bič Divelopment Kompani”, iza koje stoji Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ugovor sa arapskim investitorom je potpisan 21. juna ove godine godine i njime je precizirano da rok za ispunjenje uslova za njegovo zatvaranje ističe nakon šest mjeseci, odnosno 21. decembra. Ugovor sa investitorima su potpisali predstavnici opština Bar i Budva i Ministarstva održivog razvoja i turizma. Njime je definisano da minimalna definicija bude 180 miliona eura.

Prodaju atraktivne lokacije između opština Budva i Bar treba da potvrdi Skupština, ali protiv njega je manja članica vladajuće koalicije i opozicione partije (DF, SNP, Pozitivna), tako da vladajuća stranka neća podršku većine u parlamentu.

DPS-u treba podrška 41 od 81 poslanika u parlamentu.

Iz SDP-a je saopšteno da su protiv jer sadrži nezakonite odredbe. Sporno im je i što DPS želi da proda zemljište za oko 21 milion eura,odnosno, po cijeni od 50 eura po kvadratu, to što je rok zakupa dug 90 godina i što bi pristup imali samo izabrani gosti. Predlažu da se ugovor povuče, lokacija urbanizuje, naprave konkretni planovi pa da se onda objavi tender.

“Imajući u vidu status realizacije uslova zatvaranje jasno je da bez obzira na posvećenost obje strane ispunjavanju preduslova za stupanje na snagu ugovora iste nije moguće ispuniti u predviđenom roku,” navodi se u informaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma koja je juče razmotrena na Vladi.

Kako se navodi u informaciji, ako datum zatvaranja ugovora ne nastupi u roku od šest mjeseci od datuma potpisivanja, a ugovorene strane se ne dogovore o produženju tog roka u pisanoj formi, svaka strana može raskinuti ugovor sa trenutnim stupanjem na snagu dostavljanjem pisanog obavještenja drugoj strani.

“Zbog osiguranja realizacije tog investicionog projekta i otklanjanja svake sumnje neophodno je dati i potpisati saglasnost svih strana na produženje roka za stupanje datuma zatvaranja Ugovora,” navelo je ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Preporučujemo za Vas