Danas ponovo protest u Rožajama

"Iako smo proslijedili zahtjeve građana sa sjevera Vladi, Skupštini i Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT), još nam se niko nije obratio, niti je ijedan zahtjev ispunjen zbog čega do daljnjeg nastavljamo sa protestima"
7 komentar(a)
Protest, Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Protest, Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 12.12.2014. 06:48h

Nevladina organizacija (NVO) Manjinski akcionari Gornji Ibar pozvala je građane da im se danas u 13 sati pridruže na četvrtom protestu koji će održan na gradskom trgu u Rožajama.

Predsjednik NVO Manjinski akcionari Gornji Ibar, Sadik Klimenta, podsjetio je da je prošlo 27 dana od prvog protesta.

"Iako smo proslijedili zahtjeve građana sa sjevera Vladi, Skupštini i Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT), još nam se niko nije obratio, niti je ijedan zahtjev ispunjen zbog čega do daljnjeg nastavljamo sa protestima“, naveo je Klimenta u saopštenju.

Klimenta je naveo da ni ombudsman Šučko Baković, koji je sa sjevera i koji odlično zna situaciju u sjevernom regionu, nijednom riječju nije pomenuo ugrožavanje građana na sjeveru, ni da su im ugrožena ljudska prava.

On je poručio građanima da ne smiju popustiti pred pritiscima bilo koga, jer je riječ o borbi za njihove porodice, opstanak Rožaja i njenih građana, kao i sjevera Crne Gore.

Radnici i manjinski akcionari Gornjeg Ibra pozvali su danas, sa trećeg protesta u Rožajama, sve poslanike sa sjevera Crne Gore kao i njihove predstavnike u Vladi, da podnesu ostavke.

Oni su sa oba protesta poručili da je dosta bilo dijeljenja, pljačke, diskriminacije i zatražili ostavku ministra rada i socijalnog staranja, Predraga Boškovića.

Bonus video: