Vlada: Francuske kompanije zainteresovane za ulaganja u Crnu Goru

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović se, u Ministarstvu vanjskih poslova Francuske, sastao sa rukovodiocima vodećih francuskih kompanija - Pariss Inn Grupe, Orex Loisirsa, Vinci aerodroma, Vichiya, d'Aquio thermes i drugih
10 komentar(a)
Klod Bartolon, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Klod Bartolon, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 11.12.2014. 19:38h

Vodeće francuske kompanije u oblasti turizma zainteresovane su za ulaganja u Crnu Goru, saopšteno je nakon sastanka premijera Mila Đukanovića sa predstavnicima tih kompanija.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović se, u Ministarstvu vanjskih poslova Francuske, sastao sa rukovodiocima vodećih francuskih kompanija - Pariss Inn Grupe, Orex Loisirsa, Vinci aerodroma, Vichiya, d'Aquio thermes i drugih.

"Iskazano je posebno interesovanje za partnerstvo u modernizaciji aerodroma, kao i u ukupnim turističkim uslugama", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ponovljena spremnost francuske države da podstakne investicionu i ekonomsku saradnju, u cilju produbljavanja ekonomskih veza dviju zemalja.

Trodnevna zvanična posjeta Đukanovića Francuskoj završena je razgovorima u Donjem domu Francuskog parlamenta – Narodnoj skupštini, gdje je, u razgovoru razgovoru sa predsjednikom te institucije, Klodom Bartolonom, iskazano uvjerenje da će ta posjeta dati novi impuls odnosima dvije države.

"Sagovornici su ukazali na otvorenost dviju država da svoje odnose nastave da grade u pravcu strateške saradnje i jačanja ekonomskih veza", kaže se u saopštenju.

Razgovarano je, kako se navodi, i o regionalnim prilikama, posebno u kontekstu potrebe da zapadni Balkan svoju bezbjedosnu i ekonomsku perspektivu gradi u okviru evropskih i evroatlantskih institucija.

Bonus video: