Uz kolače i kačamak lakše se šije

„Krojač sam i tim poslom sam izdržavala sedmočlanu porodicu. Djeca su mi odrasla (tri sina i tri kćeri), a nakon što mi je muž umro prije 21 godinu naslijedila sam malu penziju. To je sve što sam od države imala i nikad joj teret nijesam bila“
67 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2014. 15:54h

Da se uz malu penziju, koju je naslijedila od muža, dopunskim djelatnostima može zarađivati dokaz je Ljiljana Tatić, preduzetnica iz Kolašina koja se bavi krojačkim zanatom, domaćom radinošću, ugostiteljstvom, a pravi i kostime za Amatersko pozorište u ovom gradu.

Zakoni joj, napominje ona, dozvoljavaju da se, uz penziju, bavi dopunskom djelatnošću.

U suterenu zgrade Udruženja penzionera u Kolašinu, gospođa Tatić sada radi na otvaranju ugostiteljskog objekta u kojem će prodavati kolače, domaća pića, kačamak i druge proizvode.

„Krojač sam i tim poslom sam izdržavala sedmočlanu porodicu. Djeca su mi odrasla (tri sina i tri kćeri), a nakon što mi je muž umro prije 21 godinu naslijedila sam malu penziju. To je sve što sam od države imala i nikad joj teret nijesam bila“, priča za “Vijesti” Ljiljana Tatić.

Ona dodaje da se bavila heklanjem, šivenjem, pravila goblene...

„Ženama koje žele da se oprobaju u biznisu, posebnom onim na sjeveru, savjetujem da se bave proizvodnjom hrane, a koje su u mogućnosti i seoskim turizmom. Mislim da je budućnost za razvoj biznisa u našim uslovima upravo u tim djelatnostima. Kreće izgradnja autoputa i sigurna sam da će za svakog biti posla ko želi da radi na sjeveru“, navela je Tatić.

Ona smatra da bi žene na sjeveru Crne Gore, pogotovo one koje imaju svoja imanja, trebalo više da se bave poljoprivredom.

Tatić je kazala da živi sa mlađim sinom, koji je oženjen, i bavi se kozarstvom.

„Bolje je početi sam biznis... pomalo. Do kredita se teško dolazi i kredit je uvijek „omča“ oko vrata“, upozorila je Kolašinka.

Pravi kostime za amatersko pozorište

Tatić navodi da je prije 11 godina osnovano Kolašinsko amatersko pozorište (KLAP), za koje ona pravi kostime.

„Šijem kostime. Moj sin je glumac u ovom pozorištu i za taj poziv se opredijelio još od malih nogu“, naglasila je Ljiljana.

Ona smatra da bi žene na sjeveru Crne Gore, pogotovo one koje imaju svoja imanja, trebalo više da se bave poljoprivredom.

Galerija

Bonus video: