Vujanović ponosan na sve što je urađeno u KAP-u

Vujanović je kazao da nikada nije smatrao da je u KAP-u bila finansijska pohara
22 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.12.2014. 14:49h

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, saopštio je da je ponosan na ono što je u Kombinatu aluminijuma (KAP) urađeno dok je on bio premijer. „Vlada je sačuvala KAP. Mislim da svi predsjednici Vlade treba da budu ponosni što je KAP sačuvan“, rekao je Vujanović novinarima nakon svečane sjednice Skupštine Opštine Danilovgrad, povodom obilježavanja Dana Opštine. On je dodao da nikada nije smatrao da je u KAP-u bila finansijska pohara.

Predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić, ranije je ocijenio da bi Vujanović, kao zagovornik investitora u KAP-u, trebalo da položi račune za finansijsku poharu države, koju je to njegovo zalaganje donijelo. Prema riječima Vujanovića, Krivokapić ima drugačije viđenje.

"On je kazao da treba da položim račune za finansijsku poharu koja je bila u KAP-u. Nikada nijesam smatrao da je u KAP-u bila finansijska pohara”, rekao je Vujanović. On je naveo da je, u vrijeme kada je bio premijer, očuvanju KAP-a pomogla Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i bivši američki ambasadoru Richard Sklar, kojima je na tome zahvalan. Vujanović je obavljao funkciju premijera od februara 1998. do aprila 2002. godine, kada je podnio ostavku.

Bonus video: