Ratko Pejović uputio podršku Dušku Zarubici i Krstu Pejoviću koji štrajkuju glađu

Pejović, kaže da podrušku Zarubici upućuje u svoje i u ime svojih kolega cjeneći njegovu burbu za očuvanje jedinstva ove radničke organizacije i principa demokratičnosti
92 pregleda 6 komentar(a)
SSCG hipoteka_2, Foto: L.ZEKOVIĆ
SSCG hipoteka_2, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 08.12.2014. 19:55h

Član Glavnog odbora sindikalne organizacije organa pljevaljske lokalne samouprave Ratko Pejović uputio je podršku predsjedniku sindikata uprave i pravosuđa Dušku Zarubici koji je danas zajedno sa Krstom Pejovićem presjednikom sindikata finansijskih organizacija počeo štrajk glađu zbog zabrane ulaska u prostorije Saveza sindikata CG.

Pejović, kaže da podrušku Zarubici upućuje u svoje i u ime svojih kolega cjeneći njegovu burbu za očuvanje jedinstva ove radničke organizacije i principa demokratičnosti.

"U nadi za skorije rješavanje situacije u Savezu sindikata odnosno njegovoj centrali želim da kao dugogodišji član Saveza dindikata CG odnosno sindikata uprave i pravosuđa cg i član Glavnog odbora Sindiklalne organizacije organa lokalne samouprav u Pljevljima dam punu podršku predsjedniku sidikata pravosuđa Dušku Zarubici", naveo je Pejović u pismu dostavljenom "Vijestima".

On kaže da bi većinska podrška članstva trebala da bude odlučujuća i da trenutno iznosi 90 prema 10 procenata.

Pejović kaže da je sadašnjoj situaciji u Savezu sindikata doprinio pokušaj krivotvorenja statuta odnosno davanje mogućnosti sindikatu da osnuje političku partiju, pokušaj upada i zauzimanje prostorija sindikalnih prestaništava, smjenjivanje legalno i legitimno izabranih predstavnika povjereništava.

Takođe kaže on pokušalo se i sa razbijanjem sindikalnih organizacija i granskih sindikata i osnivanje novih kao pandan već postojećim i zabrana korišćenja i ulaska u prostorije predsjednicima granskih sindikata.

Bonus video: