Tužilaštvo drži Žugićevu krivičnu prijavu u fioci

Sudija Mladen Grdinić je tražio da CBCG dostavi podatak da li je Plan rada sektora za kontrolu i pružanje finansijskih usluga za 2018. i 2019. godinu zaveden u arhivi CBCG sa označenim stepenom tajnosti "interno" i da li je potpisan od ovlašćenog lica da bi mogao da se izjasnio o isključenju javnosti sa suđenja
5506 pregleda 1 komentar(a)
Žugić, Foto: Zoran Đurić
Žugić, Foto: Zoran Đurić

Nakon što je guverner Centralne banke Crne Gore (CBCG) Radoje Žugić tužilaštvu podnio krivičnu prijavu zbog navodnog davanja tajnog dokumenta sudu, kako je ispričala bivša viceguvernerka CBCG Irena Radović, ona je tražila od tužiteljke Lidije Klikovac da se krivična prijava odbaci ili da se pokrene proces.

Međutim,do danas tužilaštvo po tom pitanju ništa nije uradilo i prijava stoji u fioci.

U Osnovnom sudu danas je počelo suđenje po tužbi Radovićeve protiv Žugića i CBCG. Radovićeva je CBCG i Žugića tužila za mobing i diskriminaciju.

Sudija Mladen Grdinić je tražio da CBCG dostavi podatak da li je Plan rada sektora za kontrolu i pružanje finansijskih usluga za 2018. i 2019. godinu zaveden u arhivi CBCG sa označenim stepenom tajnosti "interno" i da li je potpisan od ovlašćenog lica da bi mogao da se izjasnio o isključenju javnosti sa suđenja.

Taj dokumet CBCG nije dostavila, Grdinić ništa nije kazao u vezi isključenja javnosti, već su na početku suđenja advokati CBCG kazali da odustaju od zahtjeva da se javnost isključi sa suđenja.

Bonus video: