Iz GRO Radnika pozvali građane da se pridruže protestima na sjeveru

"Pozivamo ih da se priključe borbi za jednaka prava i izađu na trgove, kako bi slijedili primjer Rožaja i njegovih građana, koje posebno pozivamo da u petak izađu u što većem broju, nakon čega će Podgorica zadrhtati", navodi se u saopštenju predstavnika GRO Radnik
1 komentar(a)
protest, Rožaje, Foto: Aida Skorupan
protest, Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 01.12.2014. 15:31h

Predstavnici radnika bjelopoljskog preduzeća GRO Radnik pozivali su kolege, građane, studente i penzionere iz opštinama na sjeveru Crne Gore da se priključite protestu, koji će u petak, treći put biti organizovan u Rožajama.

"Pozivamo ih da se priključe borbi za jednaka prava i izađu na trgove, kako bi slijedili primjer Rožaja i njegovih građana, koje posebno pozivamo da u petak izađu u što većem broju, nakon čega će Podgorica zadrhtati", navodi se u saopštenju predstavnika GRO Radnik.

Oni su pozvali studente iz opština sa sjevera koji studiraju u Podgorici da u petak u 13 sati izađu ispred fakluteta i polusatnim protestom daju podršku Rožajcima i Rožajama.

"Pozivamo građane koji su se u Podgoricu i Bar iselili zbog uništavanja sjevernog regiona, da se organizuju i daju podršku sjeveru i Rožajcima u njihovoj borbi za prava i protiv uništavanja sjevera", kazali su predstavnici GRO Radnik.

Oni smatraju da protesti koji se održavaju svakoga petka u Rožajama, u organizaciji nevladine organizacije Manjinski akcionari Gornji Ibar, treba da budu primjer svima na sjeveru, kako se građani bore za svoja prava.

"Sve veći izlazak građana Rožaja na proteste, pokazuje da je taj grad uništen i doveden do dna, odakle ga jedino Rožajci mogu izvući masovnim izlaskom na trg u petak, kada je najavljen treći protest", poručili su predstavnici GRO Radnik.

Oni su kazali da je žalosno što predstavnici sjevernih opština u Skupštini i Vladi ćute, plašeći se da ih premijer Milo Đukanović ne ukori.

"Pitamo ih koga oni zastupaju u Podgorici, Đukanovića ili svoj narod sa sjevera i iz Rožaja. Zar treba da ćute ministru za rada i socijalno staranje, Predragu Boškoviću, koji je ostavio na hiljade djece na sjeveru i u Rožajama bez hleba", navodi se u saopštenju.

Predstavnici GRO radnik smatraju da stanovnici sjevera ne smiju da ćute, već da moramo "podići glas" i pridružiti se Rožajcima.

Bonus video: