Draško Đuranović preuzeo "Pobjedu"

Đuranović će najvjerovatnije u “Pobjedu” dovesti neke od novinara koji su trenutno angažovani u njegovom Portalu Analitika
671 pregleda 18 komentar(a)
draško đuranović, savjet rtcg, Foto: Luka Zeković
draško đuranović, savjet rtcg, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.11.2014. 07:38h

Preduzeće Media Nea preuzelo je juče zvanično Vladin list “Pobjedu”, a za izvršnog menadžera i glavnog urednika imenovan je Draško Đuranović.

Imovina “Pobjede” prodata je iz stečajne mase prije 15-tak dana, bez tendera i nakon neposredne pogodbe, firmi Media Nea koju kontroliše grčki biznismen Petros Statis, za 757.000 eura. Ugovor su potpisali Boris Darmanović, kao ovlašćeno lice investitora i stečajni upravnik Mladen Marković.

Od ukupno 193 radnika “Pobjede”, njih 47 su se prijavili za dobrovoljni odlazak uz isplatu otpremnina, koja će im biti isplaćena iz budžeta države. U novoj firmi neće važiti raniji kolektivni ugovor iz ”Pobjede”.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Đuranović će najvjerovatnije u “Pobjedu” dovesti neke od novinara koji su trenutno angažovani u njegovom Portalu Analitika.

Stečajni postupak je pokrenut u prvoj sedmici avgusta ove godine na zahtjev Poreske uprave kojoj nijesu plaćena potraživanja u iznosu od oko 1.154.000 eura. Prema državnoj kompaniji prijavljena su potraživanja povjerilaca vrijedna ukupno 16,3 miliona eura.

Najveći povjerilac bivšeg preduzeća je Vlada, odnosno država kojoj je “Pobjeda” ostala dužna 7,6 miliona eura.

Bonus video: