PKCG o Glasniku: Fokus na vrijednosti koje služe privrednim interesima

„Akcentovali smo tekstove koji promovišu biznis ideje i vizije, konkurentnost proizvoda i usluga, a izvore informacija tražili smo među privrednicima, kao i dokazanim ekonomskim i stručnjacima iz drugih oblasti“, naveo je Mijušković
0 komentar(a)
Velimir Mijušković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Velimir Mijušković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.11.2014. 12:12h

Privredna komora (PKCG) obilježila je danas 50 godina izdavanja Glasnika, koji, kako je ocijenio predsjednik te institucije, Velimir Mijušković, promoviše biznis ideje, konkurentnost proizvoda i usluga i vrijednosti koje služe interesima privrede.

Mijušković je kazao da je pola vijeka od izlaska prvog broja respektabilan period, koji su ispunili informacijama, analizama, istraživanjima, komentarima od značaja za privredu, iznoseći upravo ono što predstavlja stavove privrednika.

„Izvodi iz našeg lista su uvijek, a posebno danas kada su i broj i vrsta medija veći, prenošeni u svim crnogorskim, pa i regionalnim sredstvima informisanja“, rekao je Mijušković.

Prema njegovim riječima, Glasnik je iz različitih uglova osvjetljavao brojne ekonomske teme, bavio se onim što markira privredni i društveni razvoj, odnosno ekonomskim analizama i istraživanjima, domaćim i svjetskim biznis kretanjima, naučnim, tehnološkim, ekološkim i drugim trendovima i dostignućima.

„Akcentovali smo tekstove koji promovišu biznis ideje i vizije, konkurentnost proizvoda i usluga, a izvore informacija tražili smo među privrednicima, kao i dokazanim ekonomskim i stručnjacima iz drugih oblasti“, naveo je Mijušković.

PKCG, koja baštini 86 godina djelotvornog rada, izdavač lista, kreirajući različite i brojne aktivnosti na fonu ekonomskog prosperiteta, obezbijedila je izuzetno zapaženo mjesto u ekonomskim i društvenim tokovima Crne Gore.

„Iza nas je pet decenija kontinuiteta u izlaženju ovog lista sa više od 30 hiljada strana tekstova. Posebnu zahvalnost dugujemo svim dosadašnjim urednicima i redakcijama koji su znalački i profesionalno, značajno doprinijeli da Glasnik bude nezaobilazno štivo ne samo za privrednike već i za sve strukture našeg društva, pa i one koji se bave ekonomskom istorijom na ovim prostorima“, kazao je Mijušković.

Glasnik danas ima tiraž od 1,5 hiljada primjeraka, koji se osim privrednicima dostavlja državnoj i lokalnoj administraciji, međunarodnim organizacijama, diplomatskim predstavništvima, kao i partnerskim komorama, a prevodi se i na engleski jezik.

„Smatramo da nas uspješna tradicija privrednog novinarstva koju njegujemo u Komori kroz Glasnik, obavezuje i motiviše da kontinuirano radimo na unaprijeđivanju lista, prateći zahtjeve i potrebe naših članica“, dodao je Mijušković.

Časopis će i ubuduće, kako je zaključio, biti otvoren za sve priloge koji promovišu i afirmišu stvaralaštvo i fokusiraće se na one vrijednosti koje služe interesima privrede.

Bonus video: