Yu Briv kupuje "Teutu": Najavili ulaganje od 18 miliona

Izvršni direktor Yu Briva Jovan Bujković rekao je “Vijestima” da im je namjera „da u saradnji sa poznatim turističkim operaterom, značajnim ulaganjima od 14-18 miliona eura, hotel „Teuta“ postane hotelski brend sa četiri zvjezdice
642 pregleda 3 komentar(a)
Hotel Teuta, Risan, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Teuta, Risan, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.11.2014. 18:59h

Kompanija Yu Briv iz Kotora, u vlasništvu Vojislava Bujkovića, ponudila je juče na javnoj licitaciji 6,51 milion eura za kupovinu hotela “Teuta” u Risnu. Konačnu odluku o toj ponudi stečajni upravnik HTP Onogošt Dragan Smolović najavio je za tri dana. Ponudili su neznatno više nego što je traženo tenderom.

Izvršni direktor Yu Briva Jovan Bujković rekao je “Vijestima” da im je namjera „da u saradnji sa poznatim turističkim operaterom, značajnim ulaganjima od 14-18 miliona eura, hotel „Teuta“ postane hotelski brend sa četiri zvjezdice.

„Vjerujemo da sve pogodnosti koje Risan ima, uključujući i klimatske, otvaraju mogućnost njegovog korišćenja tokom cijele godine. Rekonstrukcijom hotela stvoriće se uslovi za otvaranje radnih mjesta, prije svih za građane Risna i naše opštine. Vjerujemo da će se i ostali neiskorišćeni potencijali staviti u funkciju. Time ćemo nastojati da damo skromni doprinos prosperitetu Risna, opštine i Crne Gore. Svjesni smo velikih obaveza i odgovornosti da ispunimo očekivanja. Uvjerenja sam da ćemo u tome, zajedno sa strateškim partnerom, uspjeti“, istakao je Bujković.

On je kazao je to porodična kompanija, prisutna na tržištu Crne Gore više od 35 godina, sa pretežnom djelatnošću u izgradnji objekata niskogradnje, visokogradnje i hidrogradnje, ali i da imaju iskustva u turizmu.

„I do sada je naša kompanija imala značajnog iskustva u oblasti turizma. U našem vlasništvu je luksuzni apartmanski blok u Đuraševićima u Tivtu. Bili smo glavni izvođači radova na izgradnji hotela Regent u Marini Porto Montenegro“, kazao je Bujković.

Predstavnici kotorskog preduzeća juče su prvi put upoznati da Onogošt na zemljištu na kojem je hotel “Teuta” nema upisano stopostotno pravo svojine, već samo pravo korišćenja. Bujković očekuju u narednom periodu podršku stečajne uprave da se, o njihovom trošku, naknadno uknjiži pravo vlasništva i nad zemljištem.

“Yu Briv” je ranije kupio građevinsko preduzeće Izgradnja i fabriku gumeno-tehničke robe Bokeljka.

“Time smo stvorili preduslove za razvoj kompanije u oblasti građevinarstva. U kupovinu ove dvije kompanije uložili smo preko 10 miliona eura“, kazao je Bujković. On je napomenuo da su duže na listi urednih poreskih platiša.

Očekuju razvoj turizma u Risnu jer ima potencijala

Bujković je kazao da povoda za kupovinu hotela “Teuta” ima više.

„Crna Gora se sve više pozicionira na turističkom tržištu Evrope i šire, i vjerujemo da je turizam jedna od najperspektivnijih privrednih grana. Hotel “Teuta” je smješten u Risnu, gradu bogatog kulturnog i istorijskog nasljeđa. Duboko vjerujemo da resursi kojima ovaj primorski gradić raspolaže, zajedno sa svojim zaleđem, nisu iskorišćeni“, dodao je Bujković.

Kompanija “Yu Briv” je jedina koja se javila na 17. oglas za prodaju hotela.

Bonus video: