Protest podrške Rožajcima i Bjelopoljcima

Iz Udruženja su poručili da više neće “dozvoliti da nas lažu i dosta smo ćutali i trpjeli”
1 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 27.11.2014. 14:15h

Zbog teškog ekonomskog stanja na sjeveru Crne Gore, Udruženje invalida rada iz Pljevalja će sjutra održati skup podrške protestima građana iz Rožaja i Bijelog Polja i ispunjavanja njihovih zahtjeva, koji su pročitani na prošlom protestu u Rožajama.

“Zahtjevi su jasni i ne smije se od njih odustati, ujedno pozivamo sve Pljevljake da dodju ispred naše kancelarije i svi zajedno ukažemo na teško stanje u Pljevljima kao i na sjeveru Crne Gore”, navodi se u saopštenju Udruženja.

“Takođe se pridružujemo peticiji građana sa sjevera, koju sprovode naše kolege invalidi rada iz Rožaja, da se svim korisnicima materijalnog obezbjeđenja iz opština sa sjevera Crne Gore ukinu donešena nezakonita rješenja, ujedno im se isplate socijalna davanja za oktobar mjesec”.

Iz Udruženja su poručili da više neće “dozvoliti da nas lažu i dosta smo ćutali i trpjeli”.

Podršku protestima na sjeveru Crne Gore pružila je Partija udruženih penzionera i invalida.

“Ovaj, kao i sve dosadašnje i sve buduće proteste, koji su ustvari vapaj za opstanak, Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore pružiće sebičnu podršku i moguću pomoć u ostvarivanju vaših zahtjeva i zajedno sa Vama, boriti sa težnjom da osiromašeni, obespravljeni i poniženi penzioneri, radnici i građani dobiju svoje pravo mjesto u društvenom i pravnom sistemu naše zemlje i sa sigurnim socijalnim položajem koji obezbjeđuje dostojanstven život shodno ljudskom stvoru”, poručio je predsjednik Partije udruženih penzionera i invalida (PUPI) Vojo Vuletić.

“Borba i obezbjeđenje prava na život protiv ove nenarodne i nemoralne vlasti zahtijevaće i mnogo hrabrosti i mnogo izdržljivosti, te u tom smislu moramo računati na to, ali ne i odustati.”

Bonus video: