Yu Briv dostavio ponudu za hotel Teuta

"Ponuda koju je dostavila firma Yu Briv je uredna i blagovremena, svi uslovi su ispunjeni, licitacija je završena, a stečajna uprava odlučiće o ponudi u roku od tri dana", kazao je Smolović
358 pregleda 4 komentar(a)
Hotel Teuta, Risan, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Teuta, Risan, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.11.2014. 13:57h

Kompanija Yu Briv dostavila je ponudu za kupovinu hotela Teuta iz Risna, vlasništvo Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt.

Stečajni upravnik Dragan Smolović rekao je agenciji Mina-business da je Yu Briv za Teutu ponudio 6,51 miliona eura.

"Ponuda koju je dostavila firma Yu Briv je uredna i blagovremena, svi uslovi su ispunjeni, licitacija je završena, a stečajna uprava odlučiće o ponudi u roku od tri dana", kazao je Smolović.

Za hotel Onogošt u Nikšiću, kako je dodao, nije stigla nijedna ponuda.

Na 17. javnom nadmetanju za prodaju preostale imovine HTP-a Onogošt, početna cijena za hotel Onogošt iznosila je 2,5 miliona eura, a za Teutu 6,5 miliona eura.

Na jednom od ranijih nadmetanja podgoričkom preduzeću Sato je za 2,3 miliona eura prodat hotel Nikšić u Sutomoru. Kafana Šavnik prodata je za 7,5 hiljada eura.

U HTP Onogošt je klasični stečaj uveden 23. marta 2012. godine, a stečajna uprava izmirila je ranije sva dugovanja iz prvog isplatnog reda za oko 80 stalno zaposlenih od novca dobijenog od prodaje hotela Nikšić u Sutomoru.

Bonus video: